kumrovec tito hčsp komunisti

Kao i svake godine do sada, 24. svibnja ove godine u Kumrovcu će se tradicionalno okupiti zarobljenici prošlosti i obožavatelji lika i djela zločinca i masovnog ubojice Josipa Broza Tita. Obožavatelji zločinca dolaze iz svih zemalja propale SFRJ, a u Kumrovec dolaze na komunističko orgijanje pod zabranjenim zločinačkim komunističkim simbolima, te tamo slave komunističke masovne ubojice i zločine nad Hrvatima i ostalim narodima.

Hrvatska čista stranka prava odlučila je ovo ilegalno komunističko orgijanje prijaviti DORH-u. Iz HČSP-a navode kako će toga dana u Kumrovcu doći do masovnoga remećenja javnoga reda i mira, te zahtijevaju pravovremenu i preventivnu akciju DORH-a u smislu izdavanja naloga nadležnoj policijskoj upravi za provođenjem pred-istražnih radnji te da sve one koji pokušaju na bilo koji način veličati totalitarni komunistički režim, narušavati javni red i mir, odstrani iz Republike Hrvatske (ako nisu državljani Hrvatske) i iz Kumrovca uz primjerene sankcije koje predviđa Zakon.

Prijavu HČSP-a koje je podnio predsjednik stranke Josip Miljak prenosimo u cjelosti:


Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Gajeva 30/a
10000 Zagreb

Preventivna prijava kaznenih djela protiv Republike Hrvatske

Poštovani, kako imamo neoboriva i sigurna saznanja o namjeri masovnog činjenja kaznenih djela protiv hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske, prema Zakonu, a i zbog moralne obveze ista prijavljujemo nadležnim tijelima.

Ponukani akcijom DORH-a u Splitu, kojom se od policije traži istraga zbog medijskih natpisa o neprimjerenoj ikonografiji na otvaranju spomenika poginulim vojnicima u Domovinskom ratu, pripadnicima IX. bojne HOS-a, a po propisu prema kojem onom tko nošenjem i isticanjem simbola na javnom mjestu remeti javni red i mir može biti izrečena kazna od 50 do 300 DEM ili kazna zatvora do 30 dana, objavljeno u Slobodnoj Dalmaciji 16. svibnja 2014., prijavljujemo inkriminirani događaj koji će se prema našim pouzdanim izvorima dogoditi 24. svibnja 2014. s početkom u 11.00 sati, na sjeverozapadu Hrvatske, u Kumrovcu.

Prema izvješću naše operativne grupe za to područje, toga dana se u Kumrovec sa svih strana slijevaju tisuće ljudi koji veličaju poraženi totalitarni jugo-komunistički režim, i provociraju građane Hrvatske sa simbolima toga nenarodnog i protuhrvatskog režima, što Republiku Hrvatsku, kao članicu Europske Unije izvrgava ruglu i odašilje negativne poruke o neučinkovitosti represivnih i pravosudnih tijela RH. Dakle, toga dana će u Kumrovcu doći do masovnoga remećenja javnoga reda i mira, te zahtijevamo pravovremenu i preventivnu akciju DORH-a u smislu izdavanja naloga nadležnoj policijskoj upravi za provođenjem pred-istražnih radnji te da sve one koji pokušaju na bilo koji način veličati totalitarni komunistički režim, narušavati javni red i mir, odstrani iz Republike Hrvatske (ukoliko nisu državljani Hrvatske) i iz Kumrovca uz primjerene sankcije koje predviđa Zakon.

kumrovec tito hčsp komunisti

Držimo da je sprječavanje takvih barbarskih orgijanja u Republici Hrvatskoj od iznimne važnosti, jer je nedopustivo da se sasvim neometano na teritoriju RH veličaju simboli poput crvene zvijezde petokrake, zastava propale i poražene Jugoslavije kao i lik i djelo zločinca Tita koji je čin maršala dobio zbog masakra nad hrvatskim narodom. Pod tim istim simbolima je i 1991. Izvršena agresija na Hrvatsku, te su pod njima izvršeni brojni zločini, ubojstva, masakri, progoni, pljačke itd., te iz toga nedvojbeno proizlazi da je isticanja takvih simbola, ne samo remećenje javnoga reda i mira, nego daleko više od toga. To je izrugivanje moderne hrvatske države, izrugivanje preko 16.000 poginulih u Domovinskom ratu, u kojemu je poražena ta totalitarna ideologija, a to je i eklatantan primjer negiranja suvereniteta i europske uljudbe Republike Hrvatske.

To je protivno i rezoluciji Vijeća Europe (čija je članica i Hrvatska) 1481 iz 2006., kao i Deklaraciji Hrvatskog sabora 1786 iz 2006., koje jasno i nedvosmisleno osuđuju veličanje totalitarnih komunističkih režima i njihovih simbola.

Dakle, ovdje se ne radi samo o dosljednosti represivnih tijela RH, i to ne tražimo samo zbog toga što je DORH zatražio istragu oko otvaranja spomenika palim vojnicima HOS-a u Splitu, nego to zahtijevamo prvenstveno zbog toga što smatramo da je krajnje vrijeme za civilizacijski iskorak hrvatskoga društva i prestanak selektivnosti po ovim pitanjima. Nikada se traume hrvatskoga društva neće riješiti ako se njima pristupa selektivno, stoga treba osuditi i spriječiti veličanje svih totalitarizama.

Klikni LIKE ako protiv komunističkog orgijanja u Kumrovcu!

Selektivno osuđivanje samo jedne strane, dodatno raspiruje nove strasti i pothranjuje novu mržnju i podjele u hrvatskom društvu. Čvrsto vjerujemo i želimo vjerovati, da je DORH-u RH uistinu stalo do ozdravljenja hrvatskoga društva, a time i konačnoga i stvarnoga uvođenja Hrvatske u europski civilizacijski krug, lišen balkanštine koja nas još teško pritišće zbog neriješenih trauma iz razdoblja komunističke diktature.

Ukoliko se ništa ne poduzme po ovoj našoj prijavi, o cjelokupnom slijedu događaja biti ćemo primorani jednom Predstavkom izvijestiti nadležne institucije Europske Unije, na što imamo zakonsko pravo kao ravnopravni i punopravni članovi te zajednice europskih naroda.

U Zagrebu, 16. svibnja 2014.
Josip Miljak, predsjednik HČSP-a v.r.


Autor: Sloboda.hr