zastava knin tvrđava kolinda grabar kitarović milan kujundžić

Predsjednički kandidat prof. dr. Milan Kujundžić komentirao je činjenicu da je gradonačelnica Knina zastavu s kninske tvrđave dala Grabar Kitarović na skupu u Vodicama.

“Zastava na kninskoj tvrđavi, ne pripada Josipi Rimac ni Kolindi Grabar Kitarović, ona je simbol pobjede koja pripada cijelom hrvatskom narodu”, jasno je obrazložio Kujundžić u svom priopćenju koji je poslao u javnost.

“Još uvijek sam u nevjerici na vijest da je gradonačelnica Knina na stranačkom predizbornom skupu hrvatsku zastavu s kninske tvrđave uručila HDZ-ovoj kandidatkinji za Predsjednicu RH, i to s porukom da je nosi sa sobom na Pantovčak, ‘kao simbol naše HDZ-ove hrvatske pobjede’. Kad bi bilo smiješno, mogao bih odgovoriti da se nadam da će se 25-metarska hrvatska zastava uskoro zavijoriti pred sjedištem NATO-a u Bruxellesu.

No, ovaj igrokaz ipak je ozbiljniji od toga. Obje su pokazale da ne razumiju što znači zastava na kninskoj tvrđavi! Da ne razumiju da je nitko ne smije svojatati, pogotovo ne u dnevnopolitičke svrhe”, bio je oštar Kujundžić.

>>> Milan Kujundžić: Otvoreno pismo Ivi i Zoranu – Mala poduka iz demokracije i hrvatskog jezika

“Zasluge HDZ-u u stvaranju i oslobođenju države baš nitko ne može osporiti, to ostaje zauvijek upisano u povijest. No, nitko nema pravo ni prisvajati najsvetiji dan hrvatske povijesti, dan koji pripada cijeloj hrvatskoj naciji, svim ljudima koji su sanjali nezavisnu i slobodnu Hrvatsku, bez obzira kojoj stranci pripadali ili ne pripadali. Kao što nitko nije za stranačku pripadnost pitao hrvatske vojnike koji su oslobodili Knin i Hrvatsku.

Nije u pitanju materijalna vrijednost zastave, već njena simbolika. Neprikladnost ovog čina još više dolazi do izražaja ususret godišnjici pada Vukovara, dana kada cijela Hrvatska, što simbolički, što doslovno – treba stupati u jednoj koloni”, piše u priopćenju Milana Kujundžića.