milan kujudnžić zadar vlada josipović kolinda

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak u Zadru kako se mora reformirati hrvatsko pravosuđe, a umjesto politički postavljenih sudaca dovesti poštene koji će se znati nositi u borbi s kriminalom i korupcijom u društvu, a vezano za Vladine poteze, među kojima je monetizacija autocesta, rekao je da je “svaki dan ove Vlade štetan za narod”.

Kujundžić u sklopu svoje kampanje danas boravi na zadarskom području, družio se s mještanima Obrovca, nakon čega je obišao zadarsku ribarnicu i tržnicu, te je s građanima razgovarao na središnjem zadarskom Narodnom trgu, a prolaznicima je njegov tim dijelio mandarine.

Među ostalim, istaknuo je kako Hrvatska mora reformirati pravosuđe.

“Umjesto nekih korumpiranih i politički postavljenih sudaca, na njihova mjesta treba dovesti časne poštene i nekorumpirane ljude koji će se znati nositi s borbom protiv kriminala i korupcije u našem društvu”, rekao je Kujundžić koji se sastao i s radnicima propalih zadarskih tvornica okupljenih u udruzi Solidarnost, gdje je odgovarao na pitanja novinara.

Komentirao je i potez Vlade koja, dok traje provjeravanje broja potpisa za raspisivanje državnog referendum o monetizaciji autocesta, otvara ponude za monetizaciju.

Vlada ne drži do Zakona ni u zemlji ni u svijetu, rekao je Kujundžić, dodavši: “Ova Vlada zajedno s Ivom Josipovićem će brzo otići u povijest, a pri tome će i neki odgovarati za zlodjela koja su napravili ovome narodu”.

“Svaki dan ove Vlade je štetan za ovaj narod”, naglasio je Kujundžić, napomenuvši da bi se ustavnost referendumskih pitanja trebala propitivati prije prikupljanja potpisa, a ne nakon toga.

Na pitanje hoće li izići na referendum o monetizaciji, ako bude raspisan, rekao je kako “ne krije svoje poteze”.

“Glasovao sam i na referendumima i za obitelj i protiv ćirilice i protiv monetizacije. Dakle, ja sam jasan, samo interesi hrvatskoga naroda i više ništa drugo za mene ne postoji”, kazao je Kujundžić.

Ponovno se osvrnuo na priču objavljenu u medijima o krađi glasova na zadnjih nekoliko izbora.

Kujundžić tvrdi da su aktualni predsjednik i predsjednički kandidat Ivo Josipović te predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović mogli znati i da su znali za te krađe, a da nisu reagirali. Smatra da će krađe glasova biti i ovaj put.

Komentirajući na upit novinara to što Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović nisu došli na televizijsko sučeljavanje na HTV, Kujundžić je ustvrdio kako oboje kandidata ne drže do naroda i misle da će pobijediti na račun svoj partijskih mašinerija.

Dodao kako je uvjeren da ni Josipović ni Grabar Kitarović neće doći na skorašnje sučeljavanje kandidata na RTL televiziji.

Na pitanje hoće li u drugom krugu izbora podržati HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović, ako on ne prođe, Kujundžić je ustvrdio da Grabar Kitarović nema šanse proći u drugi krug, i da joj je bolje odustati.

Posjet Zadru Kujundžić je nastavio druženjem s braniteljima oboljelim od PTSP-a, nakon čega će posjetiti Benkovac, a svoj izborni program “Nova Hrvatska” predstavit će u 17 sati u hotelu Kolovare u Zadru.