milan kujundžić mostar bih treći entitet

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić poručio je danas da nije protiv trećeg entiteta u Bosni i Hercegovini, ali, istaknuo je, “BiH ne treba još dva entiteta koji bi bili stvoreni i funkcionirali po uzoru na Republiku Srpsku” jer to bi značilo definitivnu potvrdu raspada BiH kao države i legalizaciju srpskih osvajanja.

Hrvatski predsjednički kandidat Milan Kujundžić predložio je u nedjelju u Mostaru da se BiH preustroji po belgijskome ili švicarskom modelu s punom jednakopravnošću triju naroda i priključi Europskoj uniji. “Ovdje postoje u nacionalnome smislu tri entiteta, ali se zlorabi s time da se BiH pocijepa u tri male države. Tri male državice nisu sigurno rješenje. To je zapravo korijen zla i nestanka BiH”, rekao je Kujundžić u izjavi novinarima u nedjelju u Mostaru.

“Hrvati jesu i moraju ostati konstitutivan narod na području cijele BiH, njima pripada cijela BiH, što vrijedi i za druga dva naroda, bez obzira na to koliko entiteta u njoj postojalo i bez obzira na to koliko Hrvata preostalo”, ističe predsjednički kandidat Hrvatske zore.

“Domovina je jedna, države su dvije, a novi hrvatski predsjednik po slovu Ustava RH jednako će brinuti za Hrvate u Hrvatskoj, Hrvate u dijaspori i autohtone Hrvate u susjednim državama, neće brisati Hrvate ni iz Bosne ni iz Hercegovine, neće voditi nametnutu politiku “regiona” u službu koje su se stavili Ivo Josipović i Vesna Pusić, već autentičnu hrvatsku politiku, vođenu izvornim hrvatskim interesima, bez koje nema dugoročno održive stabilnosti na ovim prostorima”, poručio je.

“Bez jednakopravnosti Hrvata u svakom kutku BiH, bez obzira na broj entiteta, BiH ostaje trajni izvor nestabilnosti, koji ugrožava budućnost i prosperitet RH. Uz dužno poštovanje suverenitetu susjednih država, Hrvatska više neće šutjeti i gledati dok se iseljavaju Hrvati iz BiH”, stoji u priopćenju za javnost koje je medijima poslao Milan Kujundžić.