milan kujundžić kolinda josipović mamić

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić poručio je u srijedu navečer s predizbornog skupa održanog u vinkovačkom hotelu Gem kako će nakon 28. prosinca većina onih koji su sada na političkoj sceni otići s nje, a neki i “u zatvor čistiti WC”.

To, rekao je Kujundžić, nije prijetnja, već poruka da će u Hrvatskoj nakon što on bude izabran za predsjednika biti istraženi, procesuirani i osuđeni svi oni koji su radili političke zločine, kršili ljudska prava, krali u privatizaciji i gospodarstvu te da će i funkcijski odgovarati.

“Uredit ćemo hrvatsku državu, a počet ćemo od temelja i Ustava. Temelj suvremene hrvatske države je referendum iz 1991. i nadasve Domovinski obrambeni rat i to će stajati u ustavu’, poručio je Milan Kujundžić. Najavio je i promjenu, kako je rekao, ‘sramnog’ izbornog zakona, poručio da će referendum biti normalna stvar, a ‘sudstvo i DORH raditi po zakonu, a ne selektivno, kao što sada rade”.

Također je ustvrdio kako su svi oni koji ne izađu na izbore supotpisnici “Hrvatske političkog podzemlja, Hrvatske pljačke i Hrvatske političkih kasta”.

“Slušajte ovaj paradoks. Večeras dolazi vijest da bi se onih dvoje, Ivica i Marica, malo sučeljavali prekosutra, samo pola sata na jednoj radijskoj postaji. A ja im poručujem: može gospodo, samo ostanite dva sata, da vas mogu dohvatiti ja, a preko mene i hrvatski narod”, rekao je Kujundžić obećavši kako je spreman Hrvatsku urediti u roku dvije godine tako, da nitko više pomisli da je napusti, osim na odmor i putovanje.

Predsjedničkog kandidata Ivu Josipovića optužio je da je kao aktualni predsjednik Republike “znao za sve kriminalne radnje”, kao što je “znao i da je jučer 50 milijuna isplaćeno iz sustava zdravstva i ukradeno hrvatskim pacijentima”.

“Ili, znate li tko je gospođi Grabar Kitarović najveći donator? Zdravko Mamić. Pa to su sramote”, ocijenio je Milan Kujundžić rekavši kako Hrvatsku može voditi jedino slobodni predsjednik. Ne “predsjednik kojeg su odabrali negdje u mračnom salonu u dalekom svijetu i u nekoj gostionici sa skupim jelima”, rekao je Kujundžić, nego predsjednik “koji se ne boji nikoga, kojeg se ne može prizvati već samo ubiti, a to je najmanja šteta”.