london terorizam

Jedna žena je ubijena, a još su dvije žene i tri muškarca ozlijeđeni u napadu zasad neimenovane osobe koja je na njih u središtu Londona kasno u srijedu nasrnula nožem.

Kako je izvijestila londonska policija, poziv policiji i hitnoj pomoći upućen je u 22:33 po lokalnom vremenu, a 19-godišnjak koji je navodno imao nož uhićen je nekoliko minuta kasnije. Prema policijskom priopćenju, muškarac je svladan uz pomoć elektrošokera, nakon čega je prevezen u bolnicu gdje je i ispitan.

Na mjesto događaja, Russell Square, upućene su dodatne policijske ekipe kako bi utvrdile sve okolnosti ovog incidenta.

“Mentalno zdravlje osumnjičenoga važan je čimbenik u rasvjetljavanju zločina, no naravno, u ovoj ranoj fazi jedna od mogućnosti koje istražujemo je i terorizam kao motiv”, navodi londonska policija u priopćenju.

CNN je izvijestio da je među žrtvama najmanje jedan američki državljanin, a ubijena žena imala je oko 60 godina.

Za sada nije poznata težina ozljeda ostalih pet ljudi stradalih u napadu.

Londonska policija ranije je izvijestila da će po gradu rasporediti dodatnih 600 naoružanih policajaca radi zaštite od mogućih terorističkih napada. Većina policajaca u Londonu ne nosi oružje, a dodatne snage bit će vidljive i pokrivat će cijeli grad, pješice i u vozilima.

Nakon napada sugrađanima se obratio gradonačelnik Sadiq Khan koji je kazao da mu je sigurnost Londončana glavni prioritet.

“Sigurnost svih žitelja Londona je moj glavni prioritet”, kazao je Khan u priopćenju i pozvao sugrađane da ostanu “mirni i na oprezu”.

“”olim vas, prijavite policiji sve što vam je sumnjivo. Svi moramo biti oči i uši za našu policiju i službe sigurnosti kako bi pomogli da je London zaštićen”, poručio je Khan.

Izvor: Sloboda.hr/Hina
Foto: Telegrapf.co.uk