damir kramarić hdz osijek hdssb sdp

Član Predsjedništva HDZ-a i bivši predsjednik nedavno raspuštenog osječkog Gradskog odbora stranke Damir Kramarić ocijenio je u ponedjeljak u Osijeku da je HDSSB svjestan kako će na parlamentarnim izborima doživjeti politički debakl te da stoga priprema koaliciju s SDP-om u 4. izbornoj jedinici, no da će taj plan na izborima doživjeti fijasko.

Kao potvrdu teze na izvanrednoj konferenciji za novinare Kramarić je naveo nedavni intervju predsjednika HDSSB-a Dragana Vulina u jednom dnevnom listu, u kojem je kako je rekao iznio niz neutemeljenih ocjena na račun HDZ-a, a kojeg smatra početkom prljave kampanje protiv te stranke, s ciljem prikrivanja stvaranja koalicije HDSSB-a i SDP-a.

“Očekujemo od Vulina da javno kaže koliko se puta sastao s čelnicima SDP-a i što je konkretno dogovoreno o budućoj suradnji koja postoji od pokušaja mijenjanja Ustava, kad se pokušalo spriječiti izručenje udbaša Njemačkoj, a to ne čudi, s obzirom na odlične, pa i prijateljske odnose, između Josipa Perkovića i pojedinaca iz vrha HDSSB-a”, ustvrdio je Kramarić.

Prozvao je čelništvo HDSSB-a da je na predsjedničkim izborima u nakani stvaranja što veće štete HDZ-ovoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović, kao kandidata istaknulo Milana Kujundžića, iako su bili svesni da nemaju šanse, a da im je pravi kandidat bio Ivo Josipović, za kojega su, kako tvrdi, žestoko lobirali u drugom izbornom krugu, ali su birači prepoznali da je to promašena politika.

S obzirom da Vulinove kritike predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku, Kramarić je podsjetio da je Karamarko još 1993. kao tadašnji načelnik PU Zagreb, prvi krenuo u obračun s pretvorbom i lošom privatizacijom, a tada su strukutre, “koje su duboko zavukle ruku u džep građana, a neki se danas nalaze u HDSSB-u”, krenule u njegovo rušenje, kako bi se zaustavio obračun s kriminalom u pretvorbi.

Svi koji su išli u koalciju s HDSSB-om znaju da je HDSSB destabilzirajući faktor, parlamentarni izbori su važni kako bismo tu političku elitu, koja je mislila samo na sebe, poslali u ropotarnicu povijesti, poručio je Kramarić.

Na novinarski upit znači li to da HDSSB ne vide kao partnera za sastavljanje Vlade Kramarić je kazao kako HDZ-u neće biti potrebni partneri “s takvom političkom pričom, jer je njihov dosadašnji rad bio samo na tragu prozivanja i omalovažavanja.Osobno ne vidim mogućnost da će se tu nešto promijeniti, ali o tome će odlučiti Predsjedništvo stranke”, kazao je Kramarić.

HDSSB odbacio optužbe HDZ-a o pripremanju koalicije sa SDP-om

Čelnici HDSSB-a neistinama i lažima ocijenili su tvrdnje člana predsjedništva HDZ-a Damira Kramarića o pripremanju koalicije HDSSB-a i SDP-a te ustvrdili kako je riječ o “reakciji naručenoj od policijskog dijela HDZ-a”.

Zamjenik predsjednika stranke Karlo Šatvar kazao je na konferenciji za novinare u ponedjeljak da je Kramarić na jutrošnjoj konferenciji iznio laži i nestine, kako bi se pokušalo naštetiti HDSSB-u, a da je upravo čvrsta koalicija HDZ-a i SDP-a temelj osječke gradske koalicije okupljene oko gradonačelnika Ivice Vrkića.

Prozvao je Kramarića da se “svakodnevno sastaje” s čelnicom osječkog SDP-a Biljanom Borzan i dogovaraju se što će raditi.

Upravo je ta koalicija dovela grad u stanje u kojem se sada nalazi i upravo je Kramarić od osječkog HDZ-a napravio servis SDP-a, a sada nas taj čovjek optužuje za suradnju sa SDP-om, ustvrdio je Šatvar.

Saborski zastupnik stranke Krešimir Bubalo smatra kako je Kramarićev današnji istup posljedica “narudžbe policijskog dijela HDZ-a”, ocijenivši kako je HDSSB “dosad vodio i vodit će svoju politiku, a to smeta i HDZ-u i SDP-u”.

Ocijenio je kako je koalicija HDZ-a i SDP-a u Osijeku promašena, jer “grad sve više tone”, a s obzirom na politička kadroviranja i uhljebljivanja te koalicije, pozvao je Državno odvjetništvo da provjeri što je Kramarić radio protekle dvije godine.

Poručio je kako je HDSSB sve jači u Osijeku i Slavoniji te da bez HDSSB-a neće biti sastavljanja iduće hrvatske Vlade. (Hina)