kiša

Neugodne vrućine i sparine u našoj će zemlji vrhunac dosegnuti danas i u petak. Krajem petka, a osobito za vikend stiže nam pogoršanje s dosta oblaka, grmljavinskog nevremena i pljuskova, a ponegdje i tuče. Temperature će posvuda pasti, mjestimice i za 10°C.

U petak će biti pretežno sunčano uz uglavnom malu naoblaku te neugodno vruće i sparno. Poslijepodne i navečer, uglavnom u gorskoj unutrašnjosti te zaleđu Dalmacije bit će nestabilnije pa će postojati mogućnost za lokalne grmljavinske pljuskove. Posvuda će puhati slab vjetar promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 17 do 22, a na Jadranu od 24 do 28°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 32 do 37, a na Jadranu od 31 do 36°C.

U subotu će se tijekom jutra i prijepodneva u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu postupno naoblačiti, a mjestimice može biti i slabe kiše. Poslijepodne u cijeloj unutrašnjosti te u Istri i zaleđu Dalmacije bit će grmljavinskih pljuskova uz mogućnost za sugradicu i tuču. U Dalmaciji će uglavnom biti sunčano i suho. Posvuda će puhati slab vjetar promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 17 do 22, a na Jadranu od 23 do 28°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 30 do 35°C.

U nedjelju će posvuda biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Povremeno će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom koji mjestimice mogu biti i obilniji, osobito poslijepodne. Najmanje oborina očekuje se u Slavoniji. Vjetar će biti slab, osim u slučaju pljuskova kada će lokalno biti umjeren i jak. Temperature će biti niže u odnosu na prethodne dane. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 16 do 21, a na Jadranu od 22 do 27°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 25 do 30, u Slavoniji do 32, a na Jadranu od 28 do 32°C.

U ponedjeljak se vrijeme neće značajnije mijenjati pa će i dalje biti promjenjivo, ponegdje i pretežno oblačno, uz povremenu kišu ili lokalne pljuskove s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 19, a na Jadranu od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 22 do 27, a na Jadranu od 25 do 30°C.

Tijekom utorka u većini krajeva vrijeme će se postupno stabilizirati. Jedino će još na sjevernom Jadranu i dalje biti nestabilnije uz mogućnost za mjestimičnu kišu ili lokalne pljuskove.

Izvor: tportal