vlado košić hbk biskupska konferencija

Nakon što je policija uhitila muškarca iz Tisnog koji je na Facebooku prijetio sisačkom biskupu Vladi Košiću, biskup je za portal Direktno.hr reagirao na ovaj slučaj.

“Meni je žao što je uhićen jedan umirovljeni branitelj u Tisnom, kako o njemu kaže njegova žena, koji je k tome bolestan. Nadao sam se da će ga policija samo upozoriti da je kažnjivo drugima prijetiti, a on je meni 15. lipnja poslao poruku u kojoj mi psuje ‘Crkvu i familiju’ poslije čega je doslovno napisao: ‘Zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro’. Ja sam tu prijetnju javio policiji, a ona postupa dalje po svojoj dužnosti”, prepričao je sadržaj poruke za Direktno biskup Košić.

Podsjetimo, zbog komentara o sisačkom biskupu Vladi Košiću, objavljenom na Facebooku, u petak je u Tisnom uhićen 70-godišnji Ilija Komšić, potvrdili su u šibenskoj policiji ne navodeći identitet privedene osobe.

Šibenska policija postupila je u skladu s informacijama iz Policijske postaje Sisak iz koje su izvijestili da se na šibenskom području vjerojatno nalazi osoba koja je na internetu neprimjereno pisala o biskupu. Nakon što je osoba locirana, priveli su je i predali sisačkoj policiji, rekla je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Supruga uhićenoga, Slavica Komšić, izjavila je da je šokirana i vrlo zabrinuta jer joj je muž jako bolestan te da nema kod sebe tablete koje mora svakodnevno piti.

Dodajmo da mediji do sada nisu objavili sadržaj prijeteće poruke.

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr