žabe korizma

Bile jednom dvije žabe koje su upale u posudu sa vrhnjem. Odmah su shvatile da tonu. U početku su lamatale nogama u vrhnju kako bi se domogle ruba posude.
Ali uzalud, samo su pačakale i tonule u smjesi gustoj poput živog blata. Bilo im je sve teže. Jedna reče “Ne mogu više, u ovom je nemoguće plivati. Pošto ću umrijeti, ne vidim razloga da produljujem svoju agoniju i patnju”. Ubrzo potone, doslovno ju je progutala bijela gusta tekućina. Druga žaba, upornija rekla je samoj sebi “Umirem , ali radije ću se boriti do posljednjeg daha. Ne želim umrijeti, a sigurno ne prije nego dam najbolje od sebe i učinim sve što mogu!”. Nastavila je lupati nogama satima i prčakati se tako ne pomaknuvši se ni centimetra”. Iznenada od toliko lupanja batacima, vrhnje se pretvori u maslac! Žaba skoči i dočepa se ruba posude. Te ode kući sretno krekećući.

U Korizmi smo svi pozvani da nešto posebno napravimo za sebe, da zaoremo novu brazdu u svoje dane i godine pred nama. Korizma je vrijeme kad možemo ozdraviti, disciplinirati se i fokusirati na ono što nam može pomoći da iscijelimo i svoje tijelo i dušu. Neki si ljudi zadaju posebnu pokoru, odluče osloboditi se nekoga grijeha i pogreške, u svoj život uvedu neku dobru naviku. Nije to lako i tko god misli da je nije nikada pokušao sigurna sam. Možda korizma i je vrijeme je velikih obećanja i nada. Vrijeme kada treba napraviti zaokret života. Prvo priznati si pa odreći se grijeha, a onda smoći snage i oprostiti onima koji su nas povrijedili. A to je ujedno i najteže.

Ipak najvažnije je kao u priči koja se nalazi na početku ne odustati, truditi se i kad su svi omjeri protiv nas, imati vjere i kad se sve čini nemoguće. To je pravi smisao Korizme, to je najvažnije. Ustrajati i imati vjere , svaki dan iznova!

Na kraju doći će proljeće, a sa njim i Uskrs, neka bude proljeće onog najdragocijenijeg što imamo, duše i srca. Neka ljubav iskrena i čista ponovno uskrsne u mojem i vašim srcima.

Jedno je sigurno, Bog nikada nije odustao od nas ljudi, a ja mu danas cijeli dan šapćem…. “Gospodine ako me ne nađeš kao pobjednika , nađi me kao borca! I nosi me na dlanu.”

Izvor: Medjugorje-info.com