josip leko predsjednik sabora komunist biografija

Prošlog tjedna javnost je svjedočila prepisci predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Sabora Josipa Leke u kojem je predsjednica rekla da uvažava Lekino dugogodišnje političko iskustvo od društvenog pravobranitelja samoupravljanja do danas. Tada su se mnogi u Hrvatskoj zapitali što je zapravo Josip Leko radio u bivšem komunističkom sustavu.

Na službenim stranicama Hrvatskog sabora začudo je objavljena osebujna komunistička prošlost današnjeg predsjednika Sabora. Samo ono što je Leko svojevoljno objavio na stranicama Sabora dokazuje kako se radi o prekaljenom komunistu par excellence, s obzirom na to da u zločinačkom diktatorskom komunističkom režimu takve funkcije nije mogao obavljati bilo tko, već samo dokazani i Partiji odani komunisti.

U objavljenoj Lekinoj biografiji stoji:

• Savez komunista Hrvatske (SHK), poslovni direktor
1989. – 1991.
• Direktor Radne zajednice i zamjenik generalnog direktora “Zagrepčanka” poduzeće za trgovinu, proizvodnju i ugostiteljstvo
1986. – 1989.
• Društveni pravobranitelj samoupravljanja
1982. – 1986.
• Skupština općine Novi Zagreb – tajnik Izvršnog vijeća SO
1976. – 1982.
• Skupština općine Novi Zagreb – stručni pravni suradnik
1975. – 1976.
• “Slavonija DI” Slavonski Brod – Pravna služba – pravni referent

Klikni LIKE ako si za lustraciju bivših visokih komunističkih dužnosnika!

Možemo samo nagađati je li Leko u komunizmu imao i neke tajne funkcije koje nisu objavljene, kao što su to imali gotovo svi visoki komunistički dužnosnici. No, i ovo što je objavljeno dovoljno je zastrašujuće da Leko potpadne pod lustraciju, kao što to i priliči demokratskom i civiliziranom svijetu.

Autor: Sloboda.hr