kolinda grabar kitaorović glasnogovornik

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odabrala je svog glasnogovornika – 32-godišnjeg, javnosti nepoznatog, neiskusnog s medijima, Luku Đurića. Predsjednica i mladi glasnogovrnik ne znaju se otprije tako da će ovo biti novo iskustvo i iskušenje za oboje, piše Dnevno.hr.

Đurić je diplomirao na Veleučilištu Vern, a svoju je karijeru započeo u Zakladi Konrad Adenauer. U zakladi je započeo kao tehnički asistent, zatim voditelj programa, a na kraju je postao zamjenik voditelja Ureda zaklade u Zagrebu zadužena za Hrvatsku i Sloveniju. Bio je zadužen za koordinaciju i provođenje programa zaklade za područja gospodarstva, medija, politike, sigurnosti te civilnog društva, piše Večernji list.

Odabirom mlade osobe, Grabar Kitarović ispunila je ono što je kazala i u inauguracijskom govoru kada je poručila da će mandat posvetiti mladima i da se njima mora otvoriti prostor u gospodarstvu, politici i društvenom životu.

Đurić je aktivan i u think-tanku za socijalno tržišno gospodarstvo, “Zagrebačka inicijativa” koji okuplja stručnjake iz gospodarstva, medija i politike. Tijekom zadnje godine studija bio je na praksi u Europskom Parlamentu u Bruxellesu u uredu tadašnje predsjednice Odbora za Jugoistočnu Europu Doris Pack. Završio je i MBA studij na United Business Institutut u Bruxellesu na području odnosa s javnošću i lobiranja…

Kolinda Grabar-Kitarović kompletan tim predstavit će u četvrtak. Naknadno će i odlučiti hoće li seliti s Pantovčaka u Visoku ulicu.

>>> Pročitajte govor nove hrvatske predsjednice: “Vjerujem u te, zemljo moja Hrvatska!”