kolinda grabar kitarović hdz kandidatkinja

Kolinda Grabar Kitarović dala je intervju Dnevniku Nove TV u kojem je priznala da je u slučaju zamrznutog radnog statusa u NATO-u pogriješila u komunikaciji s javnošću.

“Nisam mislila da će to toliko zanimati hrvatsku javnost s obzirom da je riječ o tehničkom pitanju”, rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Na opasku voditelja da se ne radi o tehničkom, nego o političkom pitanju i da je rekla da se vraća u Hrvatsku, a pritom je, blago rečeno, bila neiskrena, Grabar Kitarović priznala je da je pogriješila.

“Priznajem, pogriješila sam, nisam to iskomunicirala kako je trebalo do kraja. Priznajem tu pogrešku i žao mi je zbog toga. Želim biti predsjednica koja će u svakom trenutku priznati kad je pogriješila i, ako treba, i ispričati se”, kazala je Grabar Kitarović, prenosi tportal.

Izdvojimo još da je Grabar Kitarović za Josipa Broza Tita rekla da je on za nju komunistički diktator kao i za ostatak Europe i ništa više. Govoreći o prvim potezima koje bi povukla da postane predsjednica Grabar Kitarović je kazala da bi sazvala sjednicu Vlade i Drugi radila na inicijativi za proglašenje punog gospodarskog pojasa umjesto ZERP-a u Jadranu.

Zanimljivo, treći potez bit će joj rehabilitacija umirovljenih generala iz 2000. godine koje je umirovio tadašnji predsjednik Stjepan Mesić. “Oni se ne mogu vratiti u aktivnu službu, međutim namjeravam njih i cijeli Generalski zbor pozvati u svoje vanjsko savjetodavno tijelo. To što su oni radili tada, bila je obrana časti i dostojanstva, a učinili su pogrešan korak – nisu trebali pisati pismo. Međutim, mislim da se kao država ne možemo odreći njihovog znanja”, kazala je Grabar Kitarović.

Video snimku cijelog intervjua pogledajte ovdje.