kolinda grabar kitarović rezultati izbora hdz karamarko

“Hvala vam lijepa! Dobra večer svima! Kako ste? Duboka hvala svima vama i svima koji su izišli na birališta, unatoč ovom groznom vremenu. Hrvatska je pokazala da želi promjene i zaokret. Zahvaljujem svim biračima koji su me podržali, HDZ-u, predsjedniku stranke Tomislavu Karamarku, glavnom i političkom tajniku i svima koji su me podržali za ovu časnu dužnost”, rekla je na početku svog govora okupljenima u stožeru Kolinda Grabar Kitarović.

“Duboka zahvalnosti ide i svim našim koalicijskim partnerima, članovima Domoljubne koalicije. Napose iz svega srca moram zahvaliti svima volonterima. Zbog teške situacije donijeli smo odluku da nećemo puno trošiti. Ovo sve ne bi bilo moguće bez volontera i hrvatske mladeži. Kao što sam rekla, Hrvatska je večeras nedvojbeno pokazala da želi promjene i zaokret. Želimo vlast koja je domoljubna i vodi naprijed, a ne u propast”, istaknula je.

Zahvalila je i svojim protukandidatima. “Čestitam večeras i svim svojim protukandidatima koji su se hrabro borili. Napose g. Kujundžiću i Sinčiću koji su pokazali da žele promjene. Naše su metode drukčije, ali želimo isto – drukčiju i bolju Hrvatsku.

Ovaj rezultat je tek početak i puno je posla pred nama. Moramo donijeti stvarnu promjenu. Nikom nećemo dopustiti da kaže da Hrvatska neće biti bogata. Hoće, jer mi to možemo, a mjesto joj je u krugu najbogatijih zemalja.

Hrvatska ima sve preduvjete za rast i razvoj – položaj, resurse i ljude. Nedostaje nam vodstvo koje ima viziju i zna. Zato se obraćam i biračima Ive Josipovića: cijenim vaš izbor, ali i vi ste dio našeg programa bolje Hrvatske, koja zaslužuje novi zaokret. Od 11. siječnja nema više podjela, obnovit ćemo zajedništvo pod kojim nas je vodio Franjo Tuđman i povest ćemo Hrvatsku u blagostanje. Nećemo se više dijeliti. Bit ću vaša predsjednica, za vas ću raditi jer vi ste moj narod.”

“Brinut ću”, naglasila je Grabar Kitarović, “o svakom u Hrvatskoj, ne o svom rejtingu, nego o svima kojima treba pružiti ruku. Od umirovljenika do mladih koji ne smiju više odlaziti. Moramo im omogućiti da osnivaju ovdje svoje obitelji. Moramo se pobrinuti za nezaposlene i blokirane. Nećemo dopustiti da grad veličine Splita s konglomeracijom bude blokiran ili nema posla. Nećemo to dopustiti. Moramo pokrenuti naše gospodarstvo jer mi smo ti koji ćemo izvesti zemlju iz krize. Svaka čast strancima, oni su dobrodošli s investicijama, ali moramo sami. Vjerujemo u sebe, nisu stranci ništa pametniji od nas.

Borit ćemo se za svako radno mjesto i čovjeka. Izlaza ima, samo ga treba tražiti. Zato poručujemo Vladi Zorana Milanovića: ako nećete raditi, promijenit ćemo vas jer Hrvatska mora, može i zaslužuje bolje”, otvoreno je poručila kandidatkinja HDZ-a.

“Dragi prijatelji, hvala vam još jednom na dubokom povjerenju. Vi ste moj i ja ću biti vaš glas. Zato 11. siječnja idemo u to da Hrvatska bude samosvjesna, da se brine za svakog čovjeka, svakog Hrvata u domovini i dijaspori. Idemo brinuti jedni o drugima! Idemo pružiti ruku jedni drugima. Ujedinimo se i krenimo! Imamo moć i idemo pobijediti zajedno!”, pozvala je Kolinda Grabar Kitarović na zaključenje pobjede u drugom krugu.

Tomislav Karamarko pozdravio je okupljene i rekao kako u zadnje dvije godine nakon svakih izbora objavljuje pobjedu. “Ovo je najbolji rezultat na predsjedničkim izborima od 2000. godine. Stranka se diže, nezaustavljivo raste i pobjeđuje. Uspijevamo zato što je u režiji vladajućih situacija katastrofalna. Borit ćemo se za kvalitetniji život naših građana, protiv egzodusa mladih.”

Već nakon prvih rezultata izlaznih anketa, u stožeru Kolinde Grabar Kitarović okupljeni su komentirali rezultate.

Nakon što su objavljeni rezultati izlazne ankete, prema kojoj je aktualni predsjednik Ivo Josipović dobio 38,90 posto glasova, dok je HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović dobila 38,10 posto, šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović Miro Kovač i potpredsjednik Sabora i HDZ-ov zastupnik Željko Reiner komentirali su za RTL-ovu emisiju Noć odluke prve statistike.

Šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović Miro Kovač kaže kako su u HDZ-u zadovoljni izlaznim anketama i uvjereni su u pobjedu svoje kandidatkinje u prvom krugu predsjedničkih izbora.

“Imamo s terena informacije da gospođa Kolinda vodi, da će biti pobjednica danas na ovim izborima za predsjednicu Republike. Ove ankete koje se plasiraju već mjesecima u javnost pokazuju da one nisu vjerodostojne. Mi vjerujemo u informacije s terena i na kraju u rezultat koji će objaviti Državno izborno povjerenstvo, a on će za nas biti pozitivan i pobjedonosan”, rekao je Kovač.

Kovač kaže kako je ovom rezultatu najviše doprinijela želja birača za promjenama.

“Ono što je važno će večeras objaviti DIP, rezultati koji će za nas biti pobjednički. Važno je da konstatiramo da narod želi promjene i kaznit će vlast, odnosno predsjednika Republike i Vladu koja njega podržava, vladu Zorana Milanovića i izabrat će program gospođe Grabar-Kitarović za bolju Hrvatsku, za promjene u Hrvatskoj”, kaže Kovač.

“Mi smo zadovoljni, bilo je tu i tamo problema s izlaskom jer je bilo puno snijega, ali mi smo zadovoljni. Veselimo se konačnom rezultatu večeras i uvjereni smo u pobjedu gospođe Kolinde. I vidjet ćete da će narod kazniti vlast, Vladu Zorana Milanovića i Josipovića koji podržava ovu Vladu tj. Vladu koja podržava njega”, kaže Kovač.

kolinda grabar kitarović rezultati izbora hdz karamarko

“Mi smo sasvim zadovoljni i to ne samo sa izlaznim anketama jer prava anketa je ona koju čine glasači ubacivanjem svojih listića. U svim dosadašnjim izborima su birači HDZ-a nevoljki odgovarati i uvijek su izlazne ankete bile lošije od onoga što smo poručili na izborima. Tako će sasvim sigurno biti i ovaj puta, ali već i ovo govori o prednosti gospođe Grabar-Kitarović i mi smo jako zadovoljni”, kazao je Željko Reiner.

“Vjerujem da gospođa Grabar-Kitarović može preuzeti prednost u prvom izbornom krugu jer i ova velika izlaznost hrvatskih birača, usprkos ovim groznim vremenskim uvjetima, govori da su ovaj puta birači motivirani za promjene, da su nezadovoljni stanjem u kojem žive, predsjednikom i Vladom i da žele promjene, a upravo to nudi gospođa Grabar-Kitarović”, rekao je Reiner.

Na pitanje je li HDZ uspio pokrenuti svoju ‘biračku mašineriju’ na ovim izborima i je li uputio pozive onim koji nisu izašli na birališta, Reiner kaže kako je SDP taj koji ima glasačku mašineriju, a ne HDZ.

“Kad govorimo o biračkim mašinerijama, onda ona druga strana ima itekako desetljećima uhodanu mašineriju. Dakle, SDP, čiji je kandidat Ivo Josipović ima mašineriju koja je uvježbana 70-ak godina. To je prava mašinerija, a ovo su građani koji žele drugačiju Hrvatsku, nego što im je bila ove zadnje tri godine”, poručio je Reiner.

Jako sam se plašio, ali više ne, rekao je Ćiro Blažević. “Iskusan sam čovjek, ne političar – nema nikakve dvojbe da ona pobjeđuje. Uvijek sam vjerovao u žene jer su mudrije i efikasnije. Kolinda ima sve atribute da ovu neurednu domovinu povede u jednom smjeru koji će ići na bolje. Njezina energija, karizma i ljepota otvarat će sva vrata koja nam mogu pomoći, a to je Zapad. Josipović je izgubio kredibilitet. On je savršeni demagog i Humprey Bogart mu nije ravan. Spretan je u kamuflaži svojih mana.”

Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr/HDZ.hr