Anka Mrak Taritaš hns kandidatkinja za gradonačenika

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja i predsjednica zagrebačkog HNS-a Anka Mrak Taritaš izjavila je u petak u Varaždinu da su SDP i HNS obavili pregovore, da će uskoro biti potpisan koalicijski ugovor “na zadovoljstvo obiju strana”.

Za posjeta Špancirfestu, odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi s potpisivanjem koalicijskog sporazuma, Mrak Taritaš je o zahtjevima HNS-a rekla da se radilo o “osam izglednih mjesta” u Hrvatskom saboru.

Kako je dodala, ovogodišnje pozicije prilikom pregovora bile slične kao i prije četiri godine kad se pregovaralo o zajedničkom izlasku na izbore.

Ministrica je u Varaždinu u društvu domaćina, župana Predraga Štromara i gradonačelnika Gorana Habuš, posjetila Špancirfest na koji, kako je rekla, vrlo rado dolazi jer je riječ o mjestu brojnih događanja.

Posebice joj se dopao obilazak “Akupunkture grada”, program ovogodišnjeg Špancirfesta usko povezan s arhitekturom. Naime, riječ je o mulitidisciplinarnoj radionici u sklopu koje struka i obični građani, pokušavaju osmisliti moguć izgled budućeg novog trga u Varaždinu čija je izgradnja u tijeku.

To je jedan prostor koji je u Varaždinu bio zapušten, a ovo je dobar način da se prepozna važnost tog prostora i da se vidi koje su njegove nove vrijednosti. To je interes i mene kao arhitekta i interes grada da se prostori u gradu, i oni rubni, afirmiraju – izjavila je ministrica Mrak Taritaš. (Hina)