josip klemm milanović

“Do sastanka predstavnika hrvatskih branitelja i ratnih veterana iz Srbije u budućnosti će sigurno doći nakon što braniteljske udruge utvrde zajedničko stajalište o njegovim temama, pri čemu je najvažnije saznati istinu o nestalima”, rekao je danas predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm u povodu poziva iz Srbije za održavanje takvog sastanka.

Klemm podsjeća da se zalaže za politiku dijaloga te smatra kako je takav sastanak u idućem razdoblju potreban ponajprije da bi se riješilo pitanje nestalih osoba, ali i zbog novih generacija.

“U idućem razdoblju braniteljske udruge u Hrvatskoj donijet će zajedničko  stajalište o tim temama te će do radnog sastanka s predstavnicima veterana iz Srbije sigurno doći. Ali, kako je veteranska scena i u Srbiji raznolika, u vremenu koje slijedi moramo naći adekvatne sugovornike”, ističe Klemm u izjavi Hini komentirajući  javni poziv hrvatskim braniteljima za “prijateljski posjet i radni sastanak”.

U tekstu se citira izjava tajnika Saveza ratnih veterana Srbije Željka Vukelića da “najveći kredibilitet u rješavanju spornih pitanja imaju upravo ratni veterani, prije nego političari”.

Potreban je dijalog

Klemm podsjeća da se zalaže za politiku dijaloga te smatra kako je takav sastanak u idućem razdoblju potreban ponajprije da bi se riješilo pitanje nestalih osoba, ali i zbog novih generacija, a podršku očekuje i od državnih institucija.

“Ne trebamo se mi voljeti, ali mi smo generacija koja zna loše strane rata i sigurno ne želimo da nove generacije prožive ono što smo mi proživjeli i doživjeli. Nismo za retoriku prijetnji i zveckanja oružjem već politiku dijaloga i rješavanje problema koji su proizašli iz rata te osiguranje mira i dobre budućnosti za naše mlade”, kazao je Klemm.

Izvor: Sloboda.hr/Hina