Odvjetnici poduzetnika i matematičara Nenada Bakića podnijeli su OPTUŽNI PRIJEDLOG protiv slovenskog Nijemca dr. Andreja Trampuža, specijalista za postoperativne infekcije u Centru za mišićno-koštanu kirurgiju bolnice Charite u sklopu kaznenih procesa koji se pokreću i protiv Faktografa

Bakićevu objavu prenosimo u cijelosti:

“Podnesen je OPTUŽNI PRIJEDLOG protiv slovenskog Nijemca Andreja Trampuža, specijalista za postoperativne infekcije u Centru za mišićno-koštanu kirurgiju bolnice Charite, Augustenburger Pl. 1, 13353 Berlin, Njemačka, zbog prekršaja iz članka 16. Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira (Narodne novine broj 5/90, 30/90, 47/90, 29/94) jer je:

• širio lažne vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana
• pa da je time počinio prekršaj protiv javnog reda i mira iz čl. 16 Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Ovo je konkretno bilo zbog onoga kad je za HTV izjavio da će ‘necijepljena djeca popuniti odjele intenzivne njege’ te time neopravdano uzrokovao strah i anksioznost te čak lako moguće i izazvao smrti (jer su anksioznost i stanja uzrkovana strahom drugi najjači komorbiditet).

Ako se Trampuž ne odazove na raspravu po nadamo se usvojenom prijedlogu, bit će PRIVEDEN, lako moguće pri idućem prelasku granice (navodno ima vikendicu u RH).

Baš me zanima kad će idući put Trampuž nastupiti u Hrvatskoj, a molim Slobodna Dalmacija, N1 Hrvatska, HRT Vijesti i ostale njegove ljubitelje da se suzdrže od suučesništva u njegovim djelima zastrašivanja, te također da objave ovu vijest, kao i Faktograf.hr koji je moj i Gordan Laucov komentar kojim problematiziramo tu njegovu najavu označio lažnim, te time indirektno utjecao na smrti. Naravno, ovo je sve u sklopu šireg konteksta i procesa koji počinju i protiv Faktografa (slobodno mi se javite u inbox ako vas je nepravedno ograničavao ili imate druge korisne informacije ili ste odvjetnik koji želi pomoći narodu – iako ja imam zaista sjajne odvjetnike).

Trampužovo aktivističko agitiranje za javnozdravstene politike u zemlji s kojom nema veze (eventualno ljetovanje) je krajnje zabrinjavajuće, ali još više skandal za medije koji su mu držali štangu”, napisao je Bakić.

Izvor: Sloboda.hr