karamarko_hdz

Gostujući u današnjoj emisiji Aktualni sat, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio je zabranu komunističkih simbola, otkrio dijelove stranačkoga gospodarskoga programa, te potvrdio kako će na koalicijskoj listi za Europski parlament biti i čelnica pravaša Ruža Tomašić.

HDZ, kaže stranački predsjednik Tomislav Karamarko, ozbiljno se priprema za sljedeće parlamentarne izbore. Zbog toga već godinu dana rade na gospodarskom programu. Zemlju iz krize, slično kao i aktualna vlada, izvlačili bi investicijama u javnom sektoru. U navodnjavanje i odvodnju u razdoblju od šest godina uložili bi milijardu i sedamsto milijuna kuna, što proračunskim što europskim novcem. Te ideje, tvrdi, pohvalili su i eksperti CDU-a njemačke kancelarke Merkel, koji su im pomagali u gospodarskoj strategiji.

“Rekli su da je program dobar. I nakon godinu dana rada bilo mi je drago radi naših ljudi, koji su se trudili da taj program bude takav kakav jest. I sada idemo u razradu. Dakle, točka broj jedan toga programa, koji ćemo zajedno s njima razrađivati je otvaranje radnih mjesta,” kaže Karamarko.

Dodaje, kako Nijemci ni najmanje ne zamjeraju što će na koalicijskoj listi za europarlamentarne izbore biti i Ruža Tomašić. Zanima ih samo uspjeh pučana u Europarlamentu.

“Kako ćemo mi to napraviti, koja je kemija, koja je formula, to mi znamo. To ne zna nitko ni u Berlinu, ni u Bruxelessu ni u Parizu. To mi znamo. Ako mi znamo, ili mislimo da će sinergijski učinak s gospođom Tomašić i ostalim koalicijskim partnerima biti taj da ćemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh šest mandata. Ako je to to, onda se oni neće petljat,” dodaje predsjednik HDZ-a.

A Ruža Tomašić nedavno je izjavila kako bi otvrila javnu raspravu o zabrani pobačaja u Hrvatskoj.

“Apsolutno nemamo ništa protiv rasprave. Kao vjernik apsolutno smatram da pobačaj dosita nije prihvatljiv i na tome bih se zaustavio,” zaključio je Tomislav Karamarko.

Oko zabrane pobačaja Karamarko je ostao nedorečen, dok je oko zabrane zvijezde petrokake bio izričit. Dođe li njegova stranka na vlast zabranite će je, kao i sve simbole totalitarnih režima.

Što je šef najjače oporbene stranke rekao o političkim protivnicima, Bandiću, srbijanskim izborima i svom imageu u javnosti te drugim temama poslušajte u razgovoru.

Autor: F.Č./Radio Zadar
Foto: Facebook