tomislav karamarko mercedes

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je u ponedjeljak da internetska snimka na kojoj se čini da ministar pravosuđa Orsat Miljenić dogovara zapošljavanje članice SDP-a na parkiralištu prikazuje zapravo “ulični zavod za zapošljavanje” kojega su, kako je ocijenio, izgleda uveli vladajući.

“To je ozbiljan problem”, rekao je Karamarko te dodao kako su vladajući vrlo često skloni optuživati druge, a sada se, kaže, vidi kako se zapošljavaju stranački podobnici, “na cesti”.

“To je ‘zavod za zapošljavanje’ na cesti, bez suvišnih činovnika, bez suvišnog prostora i ‘kvadrata’. To ministar može napraviti i na, kako se vidi, nekom parkiralištu”, izjavio je Karamarko na upit novinara, uoči svečanosti obilježavanja 25. godišnjice osnivanja HDZ-a Zagrebačke županije u Jastrebarskom.

Karamarko je rekao i da bi bio red da ministar Miljenić podnese ostavku. Dodao je da se na snimci spominje 150 tisuća radnih mjesta i natječaja koji će uglavnom, kako se čuje, biti za ‘naše’.

“Koji su to njihovi?”, upitao je Karamarko, a cijeli slučaj ocijenio katastrofalnim.

Veći problem Miljenić ili sporni ‘mercedes’?

Upitan što je s novim terencem, ‘mercedesom’ u kojem se ovih dana vozio, Karamarko je odgovorio da se na taj način pokušava zasjeniti slučaj ‘uličnog zavoda za zapošljavanje’.

To se, kaže, pokušava zasjeniti nekim vozilom kojim sam dovezao člana svoje obitelji na hitnu pomoć. Ako postoji bilo koja nezakonita radnja u tome, možda sam krivo parkirao, neka me prijave, pa ću odgovarati, rekao je predsjednik HDZ-a.

Inače, sporni mercedes je vlasništvo tvrtke u kojoj je većinski vlasnik Karamarkova partnerica Ana Šimić. Vozilo ima na korištenje 24 sata, i u privatne svrhe.

Što ako postane premijer?

Novinari su pitali Karamarka i što bi, ako postane premijer, prvo ‘rezao’ u državnom proračunu.

“Proračun se puni slabo i nikako jer nam je gospodarstvo u kolapsu. Trebamo imati što širu bazu poreznih obveznika, a ne, kao što su vladajući učinili, ugušiti male i srednje poduzetnike. Zatvaraju se firme, radna mjesta i to se vrti u krug. Trebamo obrnuti situaciju i reformama oporavljati i dizati gospodarstvo, otvarati radna mjesta”, odgovorio je Karamarko te dodao da se tek potom može razmatrati što se može rezati.

Na pitanje podržava li inicijativu ministra financija Borisa Lalovca da se uđe u trag onima koji izbjegavaju plaćanje poreza, odgovorio je da je apsolutno za to da takvo što uspije. (Hina)