karamarko

“Možemo razgovarati, ali recite mi sa kime, s onima koji vrijeđaju 220.000 članova HDZ-a i sve one koji su se opredijelili za našu opciju izabravši gospođu Kolindu Grabar Kitarović za predsjednicu. Ali OK, može, evo i na to pristajemo”, rekao je Tomislav Karamarko odgovarajući na pitanja novinara u Splitu, gdje je nazočio obilježavanju 25. godišnjice osnutka HDZ-a u tom gradu.

“Milanovićevi nastupi su gubitnički…, mislim da on cijele dane vježba kako opravdati ono što nije napravio, kako svoj poraz pretvoriti u pobjedu i kako svoje loše poteze pretvoriti u nešto što je dobro“, kazao je upitan da komentira Milanovićevo gostovanje na HRT-u u petak navečer.

Milanovićevu izjavu da je nezaposlenost u 2014. pala, ocijenio je besramnom. „Gdje“? upitao je Karamarko upozorivši da je 50.000 ljudi iselilo iz Hrvatske te će na taj način, rekao je Karmarko, “nezaposlenost za par godina, ako oni ostanu na vlasti, biti nula”.

“Pustimo Milanovića, on nije ozbiljan sugovornik više nikomu. Svaki dan vlasti koju on predvodi je štetna za Hrvatsku”, rekao je Karamarko.

Na upit treba li se održati sastanak premijera s novoizabranom predsjednicom Republike Kolindom Grabara Kitarović i njim kao šefom oporbe radi zaustavljanja podjela u Hrvatskoj, Karamarko je kazao kako on ne govori o podjelama, prenosi Narod.hr.

“Kucamo na otvoreno vrata, od prvog momenta otkad sam postao predsjednik HDZ-a ja sam bio otvoren za te razgovore. Međutim, s kim ćemo razgovarati – s onima koji su upropastili Hrvatsku, s onima koji nemaju rješenja izvući Hrvatsku iz problema, koji nisu htjeli Hrvatsku i koji su prepotentni?”, odgovorio je Karmarko protupitanjem.

“Hvala Bogu rješili smo se Josipovića, riješit ćemo se i njih”, rekao je.

Država mora intervenirati i pomoći građanima

U vezi s problemima izazvanim naglim porastom tečaja švicarskog franka, Karamarko je ponovio kako država mora intervenirati radi spriječavanja udara na standard građana s kreditima u toj valuti. “U svakom slučaju i država i HNB i banke moraju se dogovoriti. Ono što mi tražimo je da se građani rasterete uvog udara”, rekao je.

Na upit da komentira poruke iz vlade da se novoizabrana predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović treba udaljiti od HDZ-a, kazao je: “Da, ona će biti nestranački predsjednik svih građana i građanki RH ali sigurno je da će pristati da se HDZ bori za boljitak Hrvatske, za nacionalne vrijednosti, za ponos Hrvatske i za kvalitetu života svakog građanina u RH”. Podsjetio je kako je i program Kolinde Grabara Kitarović sukladan programu HDZ-a, koji, istaknuo je, uskoro “nudi i rješenja za gospodarske probleme”.

U povodu izjave novoizabrane predsjednice Republike da su svi u Hrvatskoj Hrvati, Karamarko je kazao kako je ona predsjednica svih građana RH. “Ako je rekla da su Srbi politički Hrvati, to znači da su Srbi nacionalna manjina koju mi izuzetno respektiramo i koji imaju sva prava kao i nacionalne manjine u Europi, ali oni imaju domovinu koja se zove Republika Hrvatska. I u tom smislu su oni politički Hrvati”, objasnio je Karamarko.