božidar kalmeta hdz optužnica

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, protiv kojeg je u petak Uskok podignuo optužnicu zbog primanja i davanja mita te zlouporabe položaja i ovlasti, izjavio je novinarima kako je vjerovao da se to neće dogoditi jer nije ništa kriv.”Duboko sam vjerovao da se to neće dogoditi jer znam da ništa nisam skrivio niti imam bilo kakve veze s tim predmetom”, rekao je Kalmeta nakon što je objavljeno da Uskok protiv njega podigao optužnicu kojom ga tereti da je povezao ljude iz svojeg ministarstva, HC-a i HAC-a radi izvlačenja višemilijunskih iznosa iz tih državnih kompanija.

“Moj odvjetnik i ja idemo u pravnu bitku do kraja. Naravno, to nije ugodno, ali ne opterećujem se previše jer znam da nisam kriv. I prije se događalo da su optužnice podignute, neke su završavale ovako, neke onako. To je prvi korak u procesu, slijede novi koraci pa ćemo vidjeti što će biti”, kazao je Kalmeta.

Na novinarsko pitanje misli li da će podizanje optužnice protiv njega naštetiti ugledu HDZ-a i predsjedniku stranke Tomislavu Karamarku, Kalmeta je rekao kako je svjestan toga da je izborna godina, a ostavku ne želi dati jer bi to značilo da priznaje krivnju.

“Ja nisam kriv i ostavku neću dati. Naravno da će to sada politički suparnici itekako koristiti”, kazao je.

Optužnicu, kaže, nije pročitao. “Dobio sam samo ono što ste i vi vidjeli, o svemu sam i doznao od novinara, uopće ne znam za što me se optužuje. Moj odvjetnik će dobiti optužnicu i onda ću vidjeti za što me se točno tereti”, rekao je Kalmeta. (Hina)