ivo josipović ustaška zmija

Ivo Josipović, hvala Bogu, broji zadnje sate svog predsjedničkog mandata na mjestu predsjednika Hrvatske. Očito ljut i bijesan zbog te činjenice, Josipović je odlučio “oplesti” po svima onima koji ga nisu baš mazili kao većina.

Svoj bijes Josipović je odlučio iskaliti na vrlo primitivan i netolerantan način, budeći avete prošlosti. Naime, Josipović je u intervjuu za televiziju N1 sve one koji ne slijede njegovu ideološku stazu nazvao ni manje ni više već ustaškim zmijama. Poseban je naglasak stavio na internet portale.

Intervju prenosimo u cijelosti:

Da li sada po isteku predsjedničkog mandata možemo očekivati puno direktnijeg Josipovića?

“Ja sam vam zaista ozbiljno shvaćao duh Ustava i obveze predsjednika. To se vidjelo i u dijelu mandata s vladom Jadranke Kosor i Zorana Milanovića. Bilo je puno stvari s kojima se jesam i nisam slagao. Vidim da taj moj gard koji kaže predsjednik je taj koji povezuje i koji nije oporba nego onaj koji nastoji držati stabilnost i ravnotežu, kod nekih medija izazvao je priču da želim sa svima biti dobar. Međutim ja ću podsjetiti da sam ja povukao puno oštrije i ozbiljnije poteze koje su išle vladama na nerve, a ne  samo komentiranje tko je što rekao. Sjetite se samo mog govora u Sarajevu i koliko je on bio konfliktan ili nepoželjan u tada vladajućim krugovima. Ja sam to izgovorio, drugi nisu. Ni prije, a ni poslije. Sjetite se mog odlaska u Srbiju i izravnavanja ili poboljšanja odnosa sa Srbijom. Dakle, to su ozbiljni konflikti i onda netko kaže on je konformist. Sjetite se mog govora u Knessetu. Ja ostajem kod toga, pogledajte portale, ustaška zmija ne spava. Ja to opet ovdje ističem pa mi recite je li to konformizam”.

Gdje vidite ustašku zmiju?

“Pa ona nije ovdje na podu, ne puzi, nije ni ona od 1941.-1945. bez obzira što se neki poput maskenbala oblače u ustaške uniforme ili stavljaju slične znakove na Facebook stranice, web stranice i određene tiskovine bez obzira što se spektakularno održava misa za Antu Pavelića. Nije u tome priča, niti u tome što se neki prisjećaju žrtava i s druge strane. I ti ljudi zaslužuju žalovanje svoje obitelj. Radi se o tome da je vidljivo u našem društvu da postoje neke tendencije koje idu za esencijom onoga što se tada zagovaralo. To je netrepeljivost prema drugim i drukčijem, totalitarne tendencije, želje da se smanje ljudska prava, a vidjeli smo i da se prijeti ljudima i da se promijeni istina o povijesti. Nažalost imamo na djelu nekih utjecajnih krugova da se revidira povijest, da se Hrvatska odmakne od pobjedničke koalicije iz Drugog svjetskog rata i pretvori u gubitnika. To je dio koji bi mogli obaviti povjesničari. Kada se to ne bi transponiralo na današnju politiku, vidjeli smo što se dogodilo s pravoslavnom crkvom, da se nasilno ide prema nacionalnim manjinama, da se uskraćuju ljudska prava i ide prema reviziji povijesti onda to ne bi možda bilo vrijedno spomena. Nažalost, i u politici i u javnom životu toga ima dovoljno da se zabrinemo nad tom tendencijom”.

Mislite li na Branimira Glavaša i HDSSB, pojedine članove HDZ-a na Facebooku?

“Taj iskaz je bio potpuno neprimjeren. Ali to nije jedino. I u kampanji je bilo nečega što je sasvim suprotno od onoga što nalaže Ustav”.

Mislite li i na branitlje u Savskoj?

“Nisam to primjetio. Ne bih to mogao tvrditi jer nisam tamo vidio nešto takvo. Ali da postoje snažne snage koje bi revidirale ustavnu odredbu kako se Hrvatska temelji na Domovinskom ratu, ali i antifašizmu u Drugom svjetskom ratu ja na to ne bih upozoravao”.

>>> IZDAJNICI Josipović i Mesić zasluženo izviždani, a Milanović ostao sam u pljesku (VIDEO)