Ivo-Josipović

‘Pobijedio sam u prvom krugu, pobijedio sam u nepovoljnim okolnostima. HDZ si je zadao da će dobiti 950 tisuća glasova i bili su odlično organizirani’, rekao je Ivo Josipović u Dnevniku Nove TV, komentirajući rezultate prvog kruga predsjedničkih izbora.

Na pitanje zašto je razlika u prvom krugu tako mala, Josipović je kazao da su na to utjecale predizborne ankete i loše vremenske prilike. ‘Vremenske prilike u kombinaciji s filozofijom ‘on ionako vodi’ pridonijele su tome da dio mojih glasača nije izašao na birališta’, pojasnio je Josipović.

Upitan zašto bi Sinčićevi birači njemu dali glas, Josipović je odgovorio da očekuje podršku Sinčićevih birača ‘jer smo fokusirani na iste probleme’. Pritom je napomenuo da je Sinčić nudio rješenja koja nije moguće ostvariti, prenosi Tportal.

U razgovoru za RTL najavio je oštriju retoriku u drugom dijelu kampanje. ‘U prvom krugu sam bio jako fin. U drugom krugu se neću sustezati odgovoriti mojoj protukandidatkinji i stranki koja stoji iza nje’, rekao je Josipović.