ivo josipovic 86r9731r971

Prilikom današnjeg obilježavanja Dana “antifašističke” borbe u šumi Brezovica pokraj Siska, drugu Josipoviću je očito “zaigralo srce” našavši se “svoj na svome”. Zaneseno govoreći o bivšim “zlatnim” vremenima, nije mogao da se ne dotakne nedavno otkrivene krađe spomenika Frane Kršinića “Ustanak” koji je donedavno “ponosno” čuvao stražu u šumi Brezovica. Tada se totalno raspemetio i pozvao na obnavljanje spomenika ideologije za koju smo mislili da je davno propala, ali očito ne i u srcima nekih političara.

‘Tko je taj koji sprječava naše gradonačelnike da vrate spomenike Drugom svjetskom ratu u svoje gradove, koja je to sila koja ne da da se malo bolje financiraju udruge antifašista, koja ne dozvoljava da se u udžbenicima govori o istini u Drugom svjetskom ratu’, kazao je predsjednik Josipović i zaključio da nema nikakve velike sile, da postoje oni koji misle drugačije, ali da ‘oni nisu krivi zato što su nevraćeni spomenici, što udžbenici možda nisu onakvi kakvi bi trebali biti, što nedostaje sredstava za afirmaciju antifašizma’.

Josipović je pozvao okupljene u Brezovici da nakon povratka na posao ne zaborave danas izgovoreno, nego da se više posvete obnovi srušenih spomenika NOB-u i promicanju antifašističkih vrijednosti.

Smrt komunizmu! – Sloboda.hr narodu!

Podsjetio je i to da je u Hrvatskoj zadnjih dvadesetak godina uništeno i devastirano oko 3000 spomenika antifašističkom pokretu, a tek neznatan broj ih je obnovljen. Njegov poziv na “obnovu” pogotovo čudi nakon što je CNN nedavno objavio popis “10 najružnijih spomenika na svijetu”, među kojima su se našli i spomenici nastali za vrijeme diktatora Josipa Broza Tita, kojeg se također “obvezno” prisjetio, napomenuvši da, kao uzorni pionir, i dalje drži njegovu bistu u svome uredu, osim što ga, dakako, uvijek nosi i u svome srcu.

‘Krivi smo mi ovdje i zato se sutra vratimo u svoje urede i radimo ono o čemu ovdje danas govorimo’, kazao je Josipović dodavši da u svom uredu ima bistu Josipa Broza Tita, koju je tamo postavio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, bila je u uredu za mandata Stjepana Mesića, a siguran je da će tamo ostati i u uredu budućeg predsjednika.

Hoćemo li uskoro doživjeti još koji ispad dragog nam predsjednika?

Autor: Sloboda.hr