ivo josipović savjetnici tim plaća

Ivo Josipović aktivirao je pravo na dužnosničku naknadu prema kojoj plaću kao državni dužnosnik može primati još godinu dana, piše Direktno.hr. Za prvih pola godine dobivat će plaću koju je zarađivao kao predsjednik, a drugu polovicu pola plaće.

Plaća mu je pred kraj mandata iznosila oko 23 tisuće kuna, dok mu je 2011., prema podacima iz imovinske kartice, iznosila 24.700 kuna, ali su u međuvremenu dužnosničke plaće smanjene.

Isto pravo iskoristit će i deset dužnosnika iz Josipovićevog mandata, a to su: Zlatko Gareljić, Saša Perković, Tamara Obradović Mazal, Zrinka Vrabec Mojzeš, Danica Juričić Spasović, Maja Kocijan, Danja Šilović Karić, Lea Šiljak, Ana Šimundža i Petra Furdek, potvrdio je Jutarnjem glasnogovornik predsjednice Grabar-Kitarović Luka Đurić.

Najmanju plaću od 11 tisuća kuna dobivali su pomoćnici savjetnika poput Šiljak i Šimundže, a najvišu, od prosječno 16.500 kuna, savjetnici kao što su Vrabec Mojzeš i Obradović Mazal. Juričić Spasović, šefica kabineta, imala je (i još uvijek ima) 18 tisuća kuna.

Bitno je spomenuti da Josipović još nije pokrenuo proceduru za povratak na Pravni fakultet, što je najavljivao nakon gubitka izbora, a to mora učiniti do 6. ožujka.

I sam se Josipović javio na ovu temu. “Na fakultet ću se najvjerojatnije vratiti u rujnu, a da se ne bih morao prijavljivati na burzu, aktivirao sam zakonsko pravo na plaću za bivše dužnosnike. U razgovoru s dekanom Pravnog fakulteta zatražio sam povratak na prijašnje radno mjesto i čekam njihovu odluku”, potvrdio je Josipović Jutanjem.