Tomislav

Hoće li Ivo Josipović, nakon što je napao Joea Šimunića, sada napasti i plesača Nicolasa Quesnoita? Hoće li zatražiti zabranu imenovanje mosta u Vukovaru “Jean-Michel Nicolier”?”, pita Tomislav Josić u svom Facebook statusu.

Jean-Michel Nicolier poginuo je za Hrvatsku. Jean-Michel Nicolier poginuo je kao pripadnik HOS-a. Na njegovoj je odori pisalo “Za dom spremni!”. Himna njegove postrojbe pjeva “Za dom spremni!” Kao i većina nas hrvatskih dragovoljaca u Domovinskom ratu bodrili smo se pokličem “Za dom spremni!”. Bili smo spremni poginuti za Hrvatsku”, piše Josić, a prenosi Narod.hr.

“Na dan otvorenja mosta “Jean-Michel Nicolier”, plesač Nicolas Quesnoit (gledatelji HRT-a zavoljeli su ga već u prvoj sezoni emisije “Ples sa zvijezdama”) nastupio je u emisiji HRT-a “Maestro” – i odabrao je dirigirati operu u kojoj je poklič “Za dom !” pod kojim je njegov i naš brat Jean-Michel Nicolier život dao za Hrvatsku.”

Josić u svom statusu citira tportal: “Na kraju emisije imali smo priliku čuti ariju ‘U boj, u boj’ Nikole Šubića Zrinskog’ pod dirigentskom palicom Nicolasa Quesnoita, za koju je pobrao dvije desetke. Svom mentoru i korepetitoru morao je savladati i prepričati slavnu bitku Nikole Šubića Zrinskog kako bi provjerio da li je dobro shvatio djelo. To mu je bilo puno teže nego naučiti dirigirati. ‘Bila mi je velika čast imati priliku dirigirati ‘U boj! U boj!’ Nikole Šubića Zrinskog. Trudio sam se da ispadne što bolje moguće jer znam koliko je to djelo važno u povijesti ‘Lijepe naše’. Dao sam sve od sebe jer bez obzira na moje francuske korijene, danas se zaista osjećam kao Hrvat u duši’, rekao je uzbuđeni Nicolas.”

“Slučajno? Namjerno? Ne znam. Ali jedno znam – kapa do poda, –dragi i poštovani Jean-Michel Nicolier i Nicolas Quesnoita – tako se voli domovina Francuska, i domovina Hrvatska! Ovo je bilo maestralno!”, zaključio je Tomislav Josić.