janica kostelić

Najuspješnija hrvatska sportašica svih vremena, četverostruka olimpijska pobjednica, Janica Kostelić trebala bi postati doministrica sporta u ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

“Prihvatila sam ovaj posao jer nakon sportske karijere želim i na druge načine doprinijeti sportu u Hrvatskoj, pogotovo u aspektu sporta i mladih”, napisala je Janica Kostelić u izjavi povodom prijedloga za imenovanje na mjesto pomoćnice ministra sporta u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Najuspješnija hrvatska sportašice svih vremena svjesna je odgovornosti koje su pred njom.

“Ovaj angažman nije sportski teren, na kojem se osjećam kao kod kuće te me zasigurno očekuju brojni izazovi. No, nadam se da ću zajedno s kolegama uspjeti prije svega približiti bavljenje sportom svima, a ponajviše mladim generacijama, ističe u izjavi te dodaje: Ovaj cilj smatram važnim jer je sport vrlo koristan i, ako tako mogu reći, zdrav za društvo u cjelini, naravno u kombinaciji s ostalim znanjima koja kroz život usvajamo. Mnogi su me posljednjih godina pitali zašto se ne uključim u sport na još neki način i prenesem dalje svoje iskustvo. Nadam se da ću u svojim nastojanjima u novoj ulozi imati široku podršku i da ću dobiti priliku na neki način vratiti sportu i Hrvatskoj ono što su sport i Hrvatska dali i učinili za mene.”

U Vladi je za HRT neslužbeno potvrđeno da je ministar znanosti Predrag Šustar uputio prijedlog za njezino imenovanje, a potvrdu očekuje već na sljedećoj sjednici u četvrtak.

Otkad je formirana nova Vlada mjesto doministra za sport bilo je upražnjeno, a u medijima se spominjalo više imena istaknutih sportaša među kojima su i nositelji olimpijskih odličja u košarci i vaterpolu, ali nitko nije spominjao ime naše najuspješnije sportašice svih vremena.

Izvor: Sloboda.hr/HRT