gordan jandroković josipović stazićFoto: fah

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je u četvrtak da HDZ “u ovoj fazi ima dovoljno potpisa” potpore Andreju Plenkoviću za mandatara, te istaknuo kako im je važno da se nastave razgovori i usuglasi konačni tekst sporazuma s Mostom.

“Imamo dovoljno potpisa u ovoj fazi, a bit će još nekoliko potpisa. Ono što je bitno i što nam je za današnji dan važno je da se nastave razgovori i da se usuglasi konačni tekst sporazuma to jest da se dogovorimo s Mostom o tome kako će izgledati i većina u Saboru i nakon toga hrvatska Vlada”, kazao je Jandroković novinarima, upitan ima li HDZ dovoljno potpisa potpore saborskih zastupnika Andreju Plenkoviću za mandatara. Istaknuo je kako je Most njihov partner s kojim žele formirati parlamentarnu većinu i buduću hrvatsku Vladu te danas očekuju odluku njihovog Nacionalnog vijeća.

Potvrdio je da je Plenković dobio četiri potpisa potpore iz saborskog Kluba zastupnika Milana Bandića te jedan potpis zastupnika HSU-a.

“Dobio je”, kazao je Jandroković na novinarski upit je li točna ta informacija. Rekao je da HDZ već ima i potpise potpore pojedinih predstavnika nacionalnih manjina.

“Ima i toga”, kazao je.

Na pitanje koliko potpisa imaju, rekao je: “Računajte”.

Danas očekuju odluku Nacionalnog vijeća Mosta o suradnji s HDZ-om, a nadležna tijela HDZ-a imat će sastanak u petak.

“To je ono što je prioritet”, kazao je.

Na novinarski upit je li Mostu zadnja ponuda HDZ-a bila rotirajuće mjesto predsjednika Sabora, odgovorio je kako sada ne može govoriti o sadržaju kazavši kako će sutra sve biti jasno.

Vezano uz današnji sastanak s predstavnicima nacionalnih manjina ponovio je kako je želja HDZ-a da ono što s dogovore s njihovim predstavnicima uđe u program hrvatske Vlade. Smatra da neće biti novih posebnih sporazuma, već će sve što će dogovoriti biti u Vladinu programu.

Izvor: Sloboda.hr/Hina