za dom spremni IX bojna hos hrvatske obrambene snage hsp hrvatska stranka prava ante paradžik dobroslav paraga blaž kraljević 9. bojna

Za sve HOS-ovce ovi su dani bili jedni od najtežih od onih dana kada su prolijevali svoju krv na ratištima i gledali se sa smrći oči i oči. Bljuvotine koje su HOS-ovci mogli pročitati u “hrvatskim” medijima te sramotno i mučko uništavanje HOS-ovog spomenika u Splitu pod okriljem noći od strane “hrvatske” policije – događaji su koji su za mnoge HOS-ovce i gori od događaja na ratištima.

Povodom svih ovih događanja oglasila se i Udruga dragovoljaca HOS-a Splitsko-dalmatinske županije. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

“Mi hrvatski branitelji, članovi Udruge IX. bojne HOS-a Rafel vitez Boban najoštrije osuđujemo nedemokratski i nelegalni čin brutalnog oskrvnuća spomen obilježja poginulih hrvatskih vitezova, pripadnika HOS-a u Domovinskom ratu. Zahtijevamo da nadležna tijela  RH utvrde i zakonski sankcioniraju nalogodavce i izvršitelje ovog sramotnog, vandalskog i antihrvatskog  postupka.

Staljinističkim potomcima i baštinicima komunističkog  mentaliteta i ostalim mrziteljima Hrvatske, poručujemo da je demokracija, uz ostalo, vladavina prava i  procedure, ali prije svega sloboda misli i govora. Prema tome, ako je bilo što sporno na  spomeniku pripadnicima HOS-a u Splitu, Gradsko vijeće Grada Splita i Udruga HOS- a su jedini ovlašteni mijenjati ili dodavati bilo što na spomenik.  Mjerodavni sud bih trebao na osnovu mjerodavnih hrvatskih zakona  presuditi o tome a ne maskirane kukavice u policijskoj odori.  Krajni sudski  pravorijek je obvezujući i bespogovoran za svakoga i mi ga prihvaćamo. To je uljudba, vladavina prva i istinska demokracija koja je toliko strana šumskom  vlastodržačkom mentalitetu bilo Aleksandra ili sramotnog Ostoje Rankovića.

Svjesni smo da je ovim jezikom zaludu govoriti potomcima bandi koje su čitavo razdoblje svoje “slavne borbe” obilježili terorističkim djelima, drumskim razbojstvima, pljačkama hrane i stoke od ratom iscrpljenih seoskih obitelji, štovateljima onih koji su stotine tisuća ratnih zarobljenika, staraca, žena i djece u smrt otpravili bez slova presude, ispunili jame i stratišta tjelesima svojih sunarodnjaka, stvorivši tako najbrojnija grobišta poslijeratne Europe.

Za nas pripadnike HOS-a i sudionike Domovinskog rata, stvaratelje neovisne i slobodne Republike Hrvatske, starohrvatski poklič “Za dom, spremni” je svetinja. Grob poginulih HOS- ovaca je oltar, a oni koji ruše grob su barbari i zločinci.

Mi pripadnici postrojbi HOS-a taj smo pozdrav i poklič uzeli u želji da osvijetlimo najslavnije tradicije naše ratničke prošlosti, svjesni njene veličine i slave – u trenucima kada smo srce, krunicu i pozdrav prinijeli kao sredstvo otpora  četnolikoj nemani stostruko nadmoćnijoj u oružju. S tim pozdravom na usnama, u uvjerenju da ćemo mi koji ostajemo nastaviti gdje su oni stali – časno su za Domovinu umirali najbolji od nas. S tim smo pozdravom vojevali i izvojevali slavu povrata naših hrvatskih stjegova od Zvonimirov grada do kraljevskog Jajca, noseći ga visoko i ponosito, neokaljana u blistavim našim pobjedama od Iloka i Vukovara na istoku do slavnog Dubrovnika na jugu naše Domaje.

Mi preživjeli ratnici IX bojne HOS-a poručujemo vandalima s dlijetom u ruci, njihovim nalogodavcima i onima iz čijih se pera razlijeva otrovna tinta, nećete uspjeti u svom naumu oskvrnuća naše čiste i velike pobjede u Domovinskom ratu i ponovnog ubijanja istine i naših u vatri boja preminulih suboraca.

Medijskim  i političkim moćnicima i manipulatorima koji najbolje hrvatske ratnike nazivaju fašistima jasno poručujemo: Za dom spremni su stvorili i obranili Hrvatsku a crvena zvijezda je napadala Hrvatsku i činila pokolje po Hrvatskoj. Zvijezde rušite, a maknite prste od spomenika hrvatskim braniteljima.

Podsjećamo javnost da je Gradsko vijeće Grada Splita u svom zaključku o postavljanju spomenika navelo: „…Na gornjem dijelu valjka izvest će se znak IX. bojne HOS- a u bijelom kamenom izražaju…“. Znak IX. bojne HOS-a sadrži pozdrav Za dom spremni. Pod tim znakom poginuli su naši suborci. Oskvrnuće toga znaka uvreda je poginulim braniteljima i svim preživjelim HOS- ovcima. Hrvatska je prepuna četničkih spomenika koje nitko ne dira, a neke postavlja i financira ova izdajnička vlast. Stoga maskiranim kukavicama i njihovim gazdama u ministarskim foteljama  poručujemo kako im ovu uvredu nikada nećemo zaboraviti ni oprostiti.

Bog i Hrvati!
Za Dom Spremni!

Predsjedništvo udruge dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga Splitsko-Dalmatinske županije”

>>> Pročitajte čitavu kronologiju povijesti slavnog HOS-a