pero ćorić hsp as korčula ruža tomašić izbori smokvica

Povodom sve vjerojatnijeg odlaska Ive Josipovića s mjesta predsjednika države nakon 11. siječnja priopćenje za javnost izdao je i HSP dr. Ante Starčević. U priopćenju, koje potpisuje glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić, ukratko se opisuje 5-godišnji mandat Ive Josipovića.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović nakon tri godine lošeg i sve goreg upravljanja državom odlučio je primijeniti nešto od znanja starijih partijskih kolega i postati manje upadljiv, a time misleći i manje iritantan. Glavni mentor ovoj maloj Zokijevoj školi bio je Ivo Josipović koji je već odavno ‘apsolutni pobjednik u kategoriji nevidljiva političara’. Iako on sam zavučen u mišju rupu, primjenjujući metodu političke nevidljivosti nakon pobjede na prošlim izborima sa kampanjom ‘Pravda’ svoj mandat započeo je napadima na istinu u Vukovaru, Banja Luci, Sarajevu i Jeruzalemu. Pamtit ćemo ga već u prvim danima njegovog prvog i posljednjeg mandata predsjednika po izjavi ‘kako su lijepe kape partizanke koje nose poruku ljubavi i mira’. Pri tom je zanemario činjenicu da su zločinci pod tim kapama i tim petokrakama ubijali Hrvate na Bleiburgu i Križnom putu, razarali Vukovar, Škabrnju i Dubrovnik. Pamtit ćemo ga po izjavi gdje prijeti kako će on krojiti političku kartu Hrvatske koja će biti znatno crvenija nego što je to na početku njegova mandata.

Pamtit ćemo i ne smijemo zaboraviti njegove zlonamjerne izjave o ‘zmiji u srcu hrvatske nacije’ u Izraelskom parlamentu. Nadamo se da je tu figurativno mislio na zmije u srcima njegovih savjetnika kojima je okružen jer njima u srcu nije Hrvatska, možda jedino u džepu.

Pamtit ćemo i to da je RH za njegovog mandata postala peta najkorumpiranija zemlja EU sa uništenim gospodarstvom, zemlja bez investicija sa najvećom stopom nezaposlenosti, sa preko 300 000 nezaposlenih, zemlja sa najvećom stopom blokiranih poduzeća i 320 000 blokiranih građana čiji dug je dosegao 30 milijardi kuna, zemlja iz koje svakodnevno bježe mladi i obrazovani kadrovi, za njegovog mandata preko 150 000 mladih i obrazovanih je napustilo svoju Domovinu, zemlja u kojoj 11% radno sposobnog stanovništva ima blokiran račun, a 21% djece žive u siromaštvu i neimaštini.

U Hrvatskoj povjesti Ivo Josipović ostati će upamćen, kao bivši predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji je etički odgovoran što je prije i tijekom obnašanja dužnosti predsjednika Republike Hrvatske iz ideološki motiviranih razloga kao i drugih partikularnih političkih interesa zasnovanih na totalitarnom komunističkom naslijeđu, postupao protivno pravno zaštićenim etičkim načelima i temeljnim tradicijskim vrijednostima hrvatskog naroda.

Ostat će sjećanja na optužnicu i etičku presudu protiv Ive Josipovića koju su potpisali hrvatski intelektualci; Zvonimir Šeparović – predsjednik Vijeća te članovi Nikola Debelić, Zvonimir Hodak, Josip Jurčević, Nevenka Nekić, Josip Pečarić, Željko Olujić, Zdravko Tomac i Zdravko Vladanović koji su u postupku protiv Ive Josipovića za kojega je podignuta etička optužba na sjednici održanoj 20. studenoga 2014. godine u Vukovaru, jednoglasno donijeli odluku o etičkoj osudi za veleizdaju!

Uvjereni smo da će nakon 11.01.2015. iza 19,00 sati tada bivši predsjednik Ivo Josipović započeti pisati u perfektu autobiografiju ‘Sjećanje pravednika Ive Josipovića na izgubljenu crvenu Hrvatsku'”, stoji u priopćenju HSP AS-a.