ivan vilibor sinčić dorh

Predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić optužio je danas Državno odvjetništvo da se pretvorilo u “zaštitarsku firmu bogatih i korumpiranih” i pozvao “potlačene i opljačkane” građane da prepoznaju u njemu kandidata koji će se boriti za Hrvatsku koja će se razvijati kao i “svaka normalna država”.

“Ljudima je dosta da se štiti kriminal i odgađaju presude, da se ne pozivaju svjedoci, ljudima je dosta nerada ove institucije”, kazao je Sinčić ispred zgrade DORH-a i najavio da će se zalagati za svaki slučaj pojedinačno da se istraži do kraja, dok se ne pročisti i lustrira korumpirani kadar ove institucije i svih drugih institucija.

Kazao je da je danas posjetio dvije obitelji od kojih jedna već 22 godina zbog nerada DORH-a živi u teroru i strahu, a neki su izgubili i članove obitelji.

“Moramo stvoriti institucije koje će za plaću obaviti posao za sve naše građane”, kazao je Sinčić.

Na pitanje novinara je li za promjenu načina izbora Predsjednika, Sinčić je kazao da je za postojeći način izbora.

U BiH nije planirao ići iako, kaže, ima potporu među Hrvatima u BiH, Srbiji i Sloveniji, čijim je medijima dao više intervjua.

“Položaj Hrvata u BiH je sličan položaju Hrvata u Hrvatskoj, što znači da su i jedni i drugi opljačkani”, kazao je.

“Drugi kandidati mogu govoriti da će pomoći Hrvatma u BiH, ali oni nisu u stanju to učiniti ni Hrvatima ovdje 20 godina, pa kako bi to mogli u susjednoj zemlju koju posjećuju samo kad moraju”, zaključio je predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić.