ivan vilibor sinčić ivo josipović

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na Facebooku je najavio da će otvoriti fond te će sa plaćom koju dobiva u Saboru pomagati potrebitima. Kritizirao je i činjenicu da su održane samo dvije sjednice, koje su trajale sat i pol, od konstituiranja Sabora 28. prosinca prošle godine.

“Sabor je konstituiran prošle godine, 28.12. Gotovo čitav mjesec održane su tek dvije sjednice, jedna od pola sata i jedna od sat vremena. Treću sjednicu su najavili iza 15.01. Čekam, ali ništa nema, nitko ne zove. Ipak, za tih sat i pol rada cijeli mjesec, zastupnici će dobiti pune plaće sa svim pripadajućim beneficijama. One iznose od 15.000 pa do 25.000 kn. Žalosno.

Mi smo odlučili otvoriti fond u koji će naši zastupnici, u ovom slučaju ja, odvajati dio plaće za one kojima pomažemo. Predložit ćemo, naravno, da svaki zastupnik odvoji dio svoje plaće. Možete li zamisliti što bi napravili sa 20.000 kn mjesečno? Kad bi zastupnici odradili 8-10 sati dnevno, na korist svih ljudi, kao što radi ostatak naroda, bi li im itko mogao prigovarati? Međutim, većina njih je danas na skijanju dok narod skuplja boce”, napisao je Sinčić na svojoj Facebook stranici.

Izvor: Sloboda.hr