irački rambo džihadisti

Već zbog samog svog izgleda ovaj bivši sveučilišni profesor i prvak u tekvondou Abu Azrael (40), poznat i kao anđeo smrti, postao je strah i trepet među džihadistima.

Bradat, ćelav, mišićav i neustrašiv, sa sjekirom i strojnicom u rukama, postao je glavni lik na posterima brigade Imam Alija, šijitske paravojne formacije koja u oslobađanju grada Tikrita ratuje na strani iračke vojske, a koju financira i obučava iranska država. Dobio je nadimak irački Rambo.

Već zbog samog svog izgleda ovaj bivši sveučilišni profesor i prvak u tekvondou Abu Azrael (40), poznat i kao anđeo smrti, postao je strah i trepet među džihadistima i legenda među iračkim vojnicima koji se bore protiv Islamske države. Naime, Abu Azrael voli pozirati te su objavljene mnoge njegove fotografije na kojima kolosalni ratnik neustrašivo kroči bojišnicom i među zarobljenicima Islamske države, a osobito voli pozirati s teškim naoružanjem.

irački rambo džihadisti

Iako izgledom plaši sve oko sebe, irački Rambo ima smisla za humor. Nakon što je uzeo voki-toki od zarobljenog džihadista, započeo je razgovor s borcima ISIL-a govoreći im da su divljaci te im se izrugujući na različite načine. Priče o njegovu herojstvu jako su se brzo raširile po svijetu te je u kratkom vremenu uspio skupiti više od 250 tisuća sljedbenika na društvenim mrežama. Njegovi suborci, koji ga nazivaju lavom brigade, opisuju ga u jednoj rečenici: „Kud irački Rambo prođe, tu trava ne raste”.

Izvor: vecernji.hr