ikea zagreb

Nepunih mjesec dana od otvaranja Ikee, kupci su evakuirani jutros 20 minuta od otvaranja dućana, oko 10.20 sati! Tijekom ranojutarnje kupnje, zaštitari su prišli kupcima, zamolili ih da ostave kolica i da se udalje izvan zgrade. Nitko nije znao o čemu je riječ, sumnjalo se da je netko prijavio podmetanje bombe.

“Ubrzo mi je postalo sumnjivo jer nije bilo policije, a nije bilo ni panike”, rekao je jedan od kupaca. Već nakon 10 minuta zaštitari su kupce pozvali natrag, objasnivši da je riječ o vježbi evakuacije, javlja Večernji.

“Potom smo dobili besplatni čaj i kavu”, rekao je kupac koji je rekao da kupaca nije bilo mnogo budući da se dućan tek otvorio, možda tek koju stotinu njih.

Da je riječ o vježbi evakuacije koju Ikea provodi i u svojim drugim podružnicama, potvrdila je i glasnogovornica Ikea Hrvatska Jelena Granić.

“Provodili smo mjere evakuacije i prije nego što smo otvorili objekt u Rugvici, a dužni smo ih provesti i u stvarnoj situaciji kad kupci dođu u Ikeu. To nije ništa neobično i takvih će vježbi biti još”, rekla je Jelena Granić.