milanović sdp miletić ids

Izjava šefa SDP-a, Zorana Milanovića, koju je da o prilikom jučerašnjeg predstavljanja programa Narodne koalicije u Puli, izazvala je brojne reakcije i demantije.

Milanović je HDZ optužio da je stopirao radove na pulskoj bolnici.

“Recimo pulska bolnica, to je HDZ također uspio zaustaviti, i dragom Bogu nije jasno zašto, jer od toga su mogli samo profitirati. Naprosto sve stoji, dakle, kao da su državu prepustili inerciji nekakvoj”, rekao je šef SDP-a.

Milanovića je demantirao pulski gradonačelnik i predsjednik IDS-a, Boris Miletić, potvrdivši da radovi traju.

“Mi koji u Puli živimo cijelu godinu, koji se suočavamo s problemima uzrokovanim prije svega državnom birokracijom, vidimo da je nakon više od desetljeća izgradnja bolnice u Puli konačno realnost. U tijeku su naime radovi na ugradnji instalacija koji se upravo izvode. Nije mi jasno zašto je to g. Milanović izjavio, očito se zabunio ili je jako loše informiran. Žao mi je što nije sam otišao do gradilišta, kad je već bio u Puli”, rekao je Miletić.

Priopćenjem se oglasila i ravnateljica bolnice, Irena Hrstić, također s porukom da su radovi u tijeku „Izjava g. Zorana Milanovića da je zaustavljena izgradnja Opće bolnice u Puli je netočna, u što se može lako uvjeriti svatko tko prolazi pored bolnice. U tijeku su, naime, brojni građevinski instalacijski radovi koji se odvijaju prema zacrtanom planu. Ovim putem molimo sve političke predstavnike da se u ovo predizborno vrijeme suzdrže od davanja takvih neprovjerenih informacija.Zdravlje građana, ali i dovršetak izgradnje ključne zdravstvene ustanove u Istri na što se, podsjećamo, čekalo desetljećima, prevažne su teme da bi služile za skupljanje političkih poena te da bi se manipuliralo njima“, poručila je ravnateljica pulaske bolnice.

Izvor: Sloboda.hr/Media Servis
Foto: fah