branko hrg hss seljak

Stjepan Radić, osnivač Hrvatske pučke seljačke stranke, današnjeg HSS-a i vođa hrvatskog naroda na današnji dan 1928. godine preminuo je od posljedica atentata u Beogradskoj skupštini. Tim povodom, kao i svake godine, izaslanstvo HSS-a predvođeno predsjednikom Brankom Hrgom položilo je vijenac na njegov grob.

Predsjednik HSS-a tom prilikom je izjavio da je Stjepan Radić kontinuitet hrvatske težnje za slobodnom državom i slobodnim narodom. Radić je svoj politički put bazirao na borbi za prava seljaka i očuvanje života na selu.

Maras priznao da nemaju program za selo i poljoprivredu

“HSS sve vrijeme ukazuje da ova Vlada nema program za selo i poljoprivredu. To je ovih dana potvrdio i njihov potencijalni partner rekavši za jedan dnevni list: ‘Mi bismo mogli popuniti rupe koje imaju SDP i njihovi sadašnji partneri. Oni nemaju program za selo i poljoprivredu,…’.”, ističe se u priopćenju HSS-a.

Da SDP i koalicijski partneri imaju rupe i da nemaju program za selo i poljoprivredu, kao što im navodi potencijalni partner potvrdio je i ministar Maras polažući zajednički s njima vijenac na grob Stjepana Radića, tvrde iz HSS-a, te ističu kako:

“Za razliku od njih, HSS ima gotov program za selo i poljoprivredu. HSS je u koaliciji strateški partner, a upravo će selo i poljoprivreda biti jedna od najvažnijih programskih točaka domoljubne koalicije.”

Degutantno da politika koja zatire selo pali svijeću Radiću

“Marasu poručujemo, Stjepan Radić jedan je od prvaka hrvatske domoljubne politike, vođa hrvatskog naroda, borac za seljaka i hrvatski puk; na njegov grob se vijenac polaže svake godine, a ne samo uoči izbora.

Neprimjereno je pa i degutantno da svijeću pali predstavnik kukuriku politike koja čitav mandat zatire selo za koje je Radić bio spreman dati život.”

Kukuriku traži partnere za selo

Podsjetimo, potpredsjednik SDP-a Gordan Maras položo je u petak vijenac na Mirogoju, dan uoči 87. obljetnice smrti Stjepana Radića zajedno s izaslanstvima Autohtone hrvatske seljačke stranke i Hrvatske demokratske seljačke stranke, a novinarima je potvrdio i mogućnost predizborne suradnje s tim vanparlamentarnim strankama.

Da suradnja postoji potvrdio je i predsjednik AHSS-a Stanko Grčić. “Provode se određeni razgovori koji su postigli određeni stupanj usuglašenosti i međusobnih preklapanja, u smislu određenih interesa i potreba. Vjerujemo da možemo pomoći na području sela, ekologije i ruralnog dijela”, rekao je Grčić.

Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr