švicarski franak hsp as rudolf dvorski

HSP dr. Ante Starčević u saborsku proceduru uputio je Prijedlog odluke o pokretanju rasprave o povjerenju i razrješenju guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića.

Nakon podnošenja kaznenih prijava protiv protiv nekadašnjeg guvernera HNB-a Željka Rohatinskog i njegovog zamjenika, aktualnog guvernera Borisa Vujčića, HSP dr. Ante Starčević odlučio je pokrenuti raspravu o povjerenju guverneru Vujčiću u Hrvatskom saboru. Temeljem saborskog Poslovnika, zastupnik Ivan Šimunović, inicirao je pokretanje rasprave o povjerenju i razrješenju Vujčića kao posljedicu ‘nedjelovanja u slučaju kredita u švicarskim francima’, priopćili su iz HSP-a dr. Ante Starčević.

‘Nadamo se kako će podneseni prijedlog biti brzo uvršten u saborsku proceduru… HSP dr. Ante Starčević smatra kako je razriješenje aktualnog guverenera Borisa Vujčića s njegove dužnosti nužan preduvjet za povratak monetarnog suvereniteta Republike Hrvatske’, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Rudolf Dvorski, zamjenik predsjednika HSP dr. Ante Starčević.

Podsjetimo, HSP AS kazneno je prijavio Vujčića i Rohatinskog jer su “nečinjenjem” skrivili nevolju 60 tisuća građana s kreditima u švicarcima.