hrvatska pošta nekretnine

Hrvatska pošta na javnom natječaju prodaje 36 nekretnina ukupne procijenjene vrijednosti oko 13 milijuna eura, javlja Poslovni dnevnik.

Riječ je o različitim tipovima nekretnina, a svima je zajedničko što nisu adekvatni za poslovanje. Tvrde tako u HP, a kupce traže za nekretnine diljem zemlje, i to za poslovne prostore, stanove i zemljišta, ali ponovo i za odmaralište u Sukošanu procijenjeno na 2,8 milijuna eura, te poslovne zgrade u središtu Rijeke i Šibenika, te na Pilama u Dubrovniku. Riječka je procijenjena na pet milijuna eura, šibenska na 1,4 milijuna eura, a poštanska palača u Dubrovniku za početnih dva milijuna eura.

Navedene četiri nekretnine jako su vrijedne lokacijski i prostorno za neke druge potencijalne biznise, no za poštanski, nažalost, nisu, navode u HP. Kako tvrde, velike nekretnine poput one u Dubrovniku ili Šibeniku danas naprosto nisu adekvatne za poštanski biznis.

Bez roka, ponude do 15. u mjesecu

Hrvatska pošta slijedom Strategije za razdoblje od 2013. do 2018. provodi aktivnosti vezane uz nekretnine, a kvalitetno upravljanje nekretninama jedan je od strateških ciljeva. I DUUDI je u strategiji upravljanja državnom imovinom propisao da se neaktivne nekretnine trebaju monetizirati, a natječaj je dio toga. Poručuju to iz HP, dodajući da će natječaj biti otvoren dok se nekretnine ne prodaju, ili dok Uprava društva ne odluči da će se on zatvoriti. Ponude se podnose do svakog 15. u mjesecu.