klaunFoto: Dnevnik.hr

Premda histerija vezana uz klaunove ubojice ni izbliza ne drma Hrvatsku kao Sjedinjene Američke Države ili Veliku Britaniju, za sigurnost građana zabrinuli su se i u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Policijski djelatnici preporučili su da se naprosto ne date uznemiravati, te da odmah nazovete 192 bude li vam kakva maskirana osoba pokušavala utjerati strah u kosti.

Podsjetimo, ludilo vezano uz takozvane klaunove ubojice krenulo je iz SAD-a, iz države u kojoj su pojedinci do te mjere terorizirali građane da je zatraženo očitovanje Bijele kuće.

Glasnogovornik Josh Earnest problem je preusmjerio na FBI, dok su britanske vlasti zamolile građane da ne preuzimaju pravdu u svoje ruke i na ulice izvele naoružane policajce u društvu potražnih pasa.

Prenosimo u nastavku priopćenje MUP-a u cijelosti:

“Zbog pojačanog interesa javnosti za pojavu klaunova koji na ulicama plaše građane, obavještavamo da policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu.

Izvršenim provjerama utvrdili smo da su za sada evidentirane dvije takve dojave u PU osječko-baranjskoj. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici nisu bili u mogućnosti potvrditi  ili opovrgnuti istinitost takvih dojava. Druge policijske uprave koje se spominju u medijskim natpisima zasad nisu zabilježile takve dojave.

Ukoliko građani raspolažu saznanjima o navedenim događajima ili sami budu u situaciji da ih se na bilo koji način straši, u svakom slučaju mogu i trebaju o tome izvijestiti policiju pozivom na broj 192.

O svakoj takvoj dojavi policija će neodložno postupiti i ovisno o utvrđenom činjeničnom stanju poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti”. 

Izvor: Sloboda.hr/Dnevnik.hr