damir martin

Hrvatski olimpijci vratili su se iz Rija s čak deset osvojenih odličja. Bile su ovo “najplodnije” Igre od samostalnosti i naravno da je ostvarenim bio zadovoljan i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša.

Od spomenutih deset medalja, polovica je bila zlatnih, a kako stvari trenutačno stoje i jedna srebrna bi uskoro možda mogla, a svakako bi morala promjeniti sjaj.

Naime, Zlatko Mateša se u razgovoru za Novu TV dotaknuo “nevjerojatnog slučaja Damira Martina” i obrazložio žalbu.

Podsjećamo, naš veslač i legendarni Novozelanđanin Mahe Drysdale su računajući stotinke u istom vremenu ušli u cilj, a odluku o konačnom pobjedniku dao je foto-finiš. Martin je nakon pregledavanja snimke bio sporiji sedam tisućinki, HOO je tada poručio kako će se odmah žaliti na tu odluku.

“To je materija koja je u nadležnosti Hrvatskog veslačkog saveza, oni su napravili jednu ekspertnu skupinu koji će vidjeti na koje elemente se možemo žaliti i onda ćemo ako za to postoji dovoljno razloga ići na Sportski arbitražni sud (CAS). Čim ekspertna skupina bude spremna iznijeti svoje mišljenje mi ćemo u tom trenutku dalje reagirati”, kazao je Mateša u Dnevniku Nove TV.

Izvor: Sloboda.hr/Sportske novosti
Foto: Reuters