sdp hrvatska lutrija danijel ferić

Hrvatska lutrija donijela je mnogo sreće SDP-ovcima, njihovim prijateljima i rodbini koji su se, otkako je Kukuriku koalicija osvojila vlast, zaposlili u toj državnoj tvrtki kojoj je osnovna djelatnost priređivanje igara na sreću. Priča o političko-prijateljsko-rodbinskim uhljebljenjima u Hrvatskoj lutriji, koju donosi Večernji list, slična je priči o državnoj tvrtki Apis u kojoj su se zaposlili mnogi SDP-ovci, njihovi prijatelji i rođaci.

Sva su tri člana uprave Lutrije SDP-ovci. Danijel Ferić čelnik je pulskog ogranka te stranke, SDP-ovac je i član uprave Dražen Kovač, koji je prvo bio postavljen u upravu državnog Plinacra, ali je ubrzo smijenjen jer nije zadovoljio pa je završio u Lutriji, a treći član uprave HL-a nedavno je postao Oleg Valjalo nakon što nije ponovno izabran za SDP-ova zastupnika u Europskom parlamentu.

Valjalo pak nije jedini socijaldemokrat koji je nakon gubitka političke funkcije zbrinut u Lutriji.

Na mjestu direktorice sektora financija u Lutriji je zaposlena i potpredsjednica pulskog SDP-a Vera Radolović. Da bi stvar bila još gora, Večernji piše da je za zaposlenje Vere Radolović bilo potrebno smijeniti osobu koja u Lutriji radi već 35 godina.

Također, čelnik pulskog SDP-a Ferić zaposlio je i predsjednika Foruma mladih pulskog SDP-a Vitomira Škarića.

Večernjakovi izvori također saznaju da je Danijel Ferić zaposlio i neke svoje prijatelje. Puljanka Svjetlana Lončar Šerović tako je zaposlena na mjestu voditeljice Službe ljudskih resursa, a još dva Ferićeva prijatelja Ivica Vrkić i Mato Ćosić, tvrde Večernjakovi izvori, zaposleni su kao direktori marketinga i logistike.