karamarko radman hrt marasović

Izjava zastupnika HDZ-a Dujomira Marasovića o tome da treba “pomesti sve s HRT-a” kada (i ako) HDZ dođe na vlast, izazvala je oštre reakcije javnosti. Predsjednik HDZ-a upitan je zašto se HDZ od toga nije odmah ogradio, na što je Tomislav Karamarko postavio protupitanje: “Od čega?!”

“Prvo što moramo napraviti, kada se promijeni vlast za godinu dana, (jest) da pometemo sve s HRT-a”, izjavio je Dujomir Marasović jučer u Saboru i dao naslutiti da HDZ namjerava uređivati javnu radioteleviziju kada i ako dođe na vlast.

Od skandalozne izjave HDZ se nije ogradio sve do danas kada je Tomislav Karamarko suočen s pitanjem novinara na tu temu. “Naš zastupnik Marasović ima jedan osebujan stil. On je temperamentni Dalmatinac i rekao je neke stvari koje bismo mi možda malo drukčije rekli. Ono što mi tražimo od državne televizije, koju mi svi skupa plaćamo, jest da bude profesionalna i objektivna”, rekao je Karamarko, no bez osude Marasovićeve izjave.

Naprotiv, Karamarko se nadovezao napadom na ravnatelja HRT-a Gorana Radmana. “Na čelu državne televizije je zadnji predsjednik komunističke omladine Jugoslavije. To je čovjek koji je primao štafete kad je Josip Broz bio na nekom drugom mjestu, u Kući cvijeća, pa ju je umjesto njega primio Goran Radman”, kazao je Karamarko.

HRT je televizija u funkciji Ive Josipovića i SDP-a. Ona je vrlo neobjektivna, opredijeljena i politički obojana. A čistke o kojima govorite? Ne, neće biti čistki, samo će se tražiti profesionalizam i pošten novinarski odnos prema zbivanjima oko nas i prema hrvatskoj stvarnosti. Prema tome, mislim da je svatko tko radi u takvim sustavima zapravo sam sebi kadrovnik”, tvrdi Karamarko, no ne objašnjava što mu znači “pošten odnos prema zbivanjima oko nas”.