zvonimir hodak inauguracija Kolinda Grabar Kitarović

Domoljubno ozračje, nacionalni simboli, spomen na Domovinski rat te cjelokupna atmosfera jučerašnje inauguracije nove hrvatske predsjednice nekima, a po Hodaku i mnogima, ostavit će vrlo gorak okus u ustima.

Svoje zadovoljstvo inauguracijom Kolinde Grabar Kitarović nije skrivao ni ugledni odvjetnik Zvonimir Hodak. “Nakon punih 15 godina dobili smo potpunu drugačiju inauguraciju, jednu u kojoj se zna da je to bila inauguracija hrvatske predsjednice”, rekao je Hodak za Dnevno.hr.

I Hodak se osvrnuo kako Kolindini prethodnici nisu previše držali do nacionalnih obilježja prilikom svojih inauguracija, a pogotovo Ivo Josipović. “Na njegovoj inauguraciji nije bilo hrvatskih obilježja. Sve je bilo puno internacionalizma i regionalizma. Zato su s ovom inauguracijom mnogi dobili čireve pa će doktori sljedećih dana imati pune ruke posla”, rekao je Hodak.

Kao jednu od žrtvi čira, Hodak je spomenuo HRT-ovu voditeljicu Elizabetu Gojan te da takvih u Hrvatskoj ima mnogo pa je zato ova inauguracija od tolikog značaja. “Sve je bilo vrlo pozitivno i lijepo zvučalo. To je bio jedan zanos koji je 15 godina nedostajao, a uvjeren sam da će ga biti sve više i više. Neka Kolinda bude samo slična Tuđmanu i moći će sa sigurnošću razmišljati o drugom mandatu”, završio je Hodak.