Ruza_Tomasic_02

Intervju u Večernjem listu Josepha Daula, šefa Europske pučke stranke, prodrmala je redove HDZ-a. Naime, šef te europske političke grupacije kojoj pripada HDZ, izjavio je da Ruža Tomašić ne može biti na listi HDZ-a za euroizbore, a u Europarlamentu, kao sada, sjediti u grupi europskih konzervativaca i reformista.

Biti će ovo prava prilika za HDZ da pokaže je li zaista spreman pokazati odlučnost u donošenju vlastitih odluka koje se tiču interesa Hrvatske. Također, pošto se HDZ ozbiljno sprema za preuzimanje vlasti u Hrvatskoj na sljedećim parlamentarnim izborima, reakcija HDZ-a na ovaj dekret Josepha Daula biti će pokazatelj kakvoj se politici možemo nadati eventualnim dolaskom HDZ-a na vlast. Hoće li HDZ zaista biti spreman boriti se za hrvatske nacionalne interese ili će nastaviti s poslušničkom politikom koja ga je i skinula s vlasti?

Za više naših komentara – klikni like

Isto tako, ukoliko bi HDZ poslušao naredbu Josepha Daula i maknuo Ružu Tomašić sa svoje liste samo zato što nije članica Europske pučke stranke, time bi HDZ de facto poslao poruku da hrvatskim eurozastupnicima primarni zadatak nije služba Hrvatskoj koja ih i bira, već Europskoj pučkoj stranci.

S obzirom na to da je upravo Ruža Tomašić donijela pobjedu HDZ-u na prošlogodišnjim euroizborima, biti će zanimljivo gledati rasplet priče koju je započeo Joseph Daul.

Autor: F.Č.
Foto: HKV