1152007.48

Jedan od lidera Saveza za Hrvatsku Branko Borković, poznatiji kao Mladi Jastreb, na prošlim je predsjedničkim izborima izravno podržao kandidaturu Ive Josipovića za predsjednika Republike Hrvatske, te ušao u tadašnji SDP-ov tim za predsjedničku kampanju.

Borković je tada u izjavi za Večernji list rekao kako se s Ivom Josipovićem susretao na različitim političkim događajima te da je uvijek s njim raspravljao o stvarima koje su ga zanimale, a o kojima je Josipović mogao govoriti s pravne strane.

“Josipović je živio našu stvarnost i svojim se djelovanjem borio za pravnu državu. I danas se zalaže za onakvu državu za kakvu smo se mi borili. Jasno daje do znanja da ćemo u toj državi svi imati jednake šanse za napredak te da će se boriti protiv kriminala. Stoga sam mu se podredio kao vojnik”, kazao je tom prigodom Branko Borković.

U kontekstu ove potpore, kako i ostalih Borkovićevih političkih poteza, uključujući i njegovo ponašanje u Vukovaru 18. studenog 2013., mnogi se sve otvorenije pitaju hoće li na predstojećim predsjedničkim izborima ta potpora biti izravna ili neizravna?

Izvor: M.M./HRsvijet.net
Foto: Danas.net.hr