Pressica istupanje iz HNS-a

– Povod današnjoj pressici jest izbacivanje mene i Zlatka Koračevića iz HNS-a, a što je zapravo nastavak političkog procesa koji je Vesna Pusić najavila još u rujnu 2013. godine protiv Radimira Čačića u jednoj emisiji – rekla je Natalija Martinčević otvarajući jutrošnju zajedničku pressicu zajedno sa Zlatkom Koračevićem te novomarofskim gradonačelnikom Darkom Hrenićem i zamjenicom župana Međimurske županije Sandrom Herman.

Odluka o izbacivanju Čačića donijeta je isključivo u vodstvu stranke, bez da se pitalo ostale članove i birače stranke, također je napomenula.

– Mi smo pak izbačeni zbog stava i zbog istine koju smo govorili – poručila je saborska zastupnica i varaždinska dogradonačelnica.

S druge strane, Zlatko Koračević istaknuo je pak da je iz Uprave HEP-a smijenjen jer nije dozvolio miješanje pojedinaca u postupke javne nabave.

– Čitav niz okolnosti vodio je prema tome što se danas događa u HNS-u – rekao je Koračević. Ponovno je prozvao i Predraga Štromara te Milorada Batinića što „nisu imali petlje sjednicu predsjedništva županijskog HNS-a sazvati prije odluke o izbacivanju Čačića“.

– Štromar nikad nije dobio izbore u svojem mjesnom odboru, a niti u općini u kojoj živi. Ljudi ga poznaju – dodao je Koračević, dok je međimurska dožupanica Sandra Herman izjavila da zbog svojih medijskih istupa također očekuje sankcije iz stranke.

No, novomarofski gradonačelnik Darko Hrenić sankcije iz stranke je preduhitrio. Jutros je, naime, podnio ostavku na članstvo u HNS-u. Također, četvorka je najavila osnivanje nove političke stranke koja će se zalagati za vrijednosti koje je vodstvo današnjeg HNS-a izgubilo.

– Radimir Čačić je rekao da će se po povratku politički aktivirati. Ideja je da se napravi nova politička opcija koja neće biti opterećena ideologijama i utopijama, već će se baviti rješavanjem konkretnih problema građana, koja će imati snage provesti reforme i imati znanje i sposobnost provesti projekte. Takve stranke sada nema – najavila je Martinčević.

Na kraju pressice četvero članova varaždinskog HNS-a na čelu s dugogodišnjom HNS-ovom gradskom vijećnicom Josipom Šipek pred mnogobrojnim su novinarima i fotoreporterima vratili HNS-ove članske iskaznice.

Također, sa sobom su donijeli i potpis 160 članova varaždinskog HNS-a koji su također izašli iz HNS-a.

– Imam informaciju da je iz HNS-a na području Varaždinske županije dosad izašlo preko 1.000 članova, ali morate provjeriti kod stranke točan broj. No, mislim da oni to pomalo zataškavaju – rekla je saborska zastupnica.

Autor: F.Č./Varaždinske vijesti
Foto: Varaždinske vijesti