nada turina đurić, kraljevica, gotovinaFoto: Facebook

Nada Turina Đurić, gradonačelnica Kraljevice, 18. je studenog, dok se cijela Hrvatska prisjećala pada Vukovara i Škabrnje, komentirala na Facebooku članak o tome kako je general Ante Gotovina odlučio prihvatiti ponudu i postati savjetnik u Ministarstvu obrane.

Đurić je naime objasnila kako je osobno razočarana generalom Gotovinom jer nije podržao manifestaciju “Tunolov u Bakracu”, na koju ga je ona zvala, a prihvatio je novu važnu ulogu. Njegove je postupke tako prozvala legitimnim, ali “odvratnima”, što je mnoge ponukalo da komentiraju kako nije primjereno da tako piše o jednom hrvatskom generalu i to upravo na tako značajan dan za sve hrvatske branitelje i vojsku.

Njezin status prenosimo u cijelosti: “Bila sam uvjerena da general Gotovina ima “ono nešto” što čini razliku, ali čini se da, ipak… nema! Na to ima pravo, ali mene osobno je razočarao! Kao gradonačelnica Kraljevice sam mu svojevremeno pisala zamolbu da podrži jednu nama važnu kulturnu manifestaciju “Tunolov u Bakarcu” , kao sponzor ili na bilo koji drugi način! Nikad se ta njegova tvrtka, unatoč požurnicama, pisanim molbama, pa i preko prijatelja i poznanika, nije javila! Uvijek sam mislila da On nema vremena, da se ne želi vezivati za nikakve politike, pa ne odgovara! Imala sam razumjevanja za to, čak dapače, poštivala sam neizrečeni stav. Sad vidim, da tome nije tako! On nema vremena za obične stvari i obične ljude, ali ima za Vlast koja mu je blizu srca ili nečeg drugog…ne znam.

To je legitimno, ali meni odvratno, generale Gotovina! Zašto nikada Vaša tvrtka nije odgovorila na poziv jednog malog Grada da budete dio jedne hvale vrijedne manifestacije? Sada želite biti savjetnik u Vladi RH? Samo naprijed! I NEK vam je sve najbolje u životu! I hvala Vam na svemu što ste učinili za naš narod u ratu, ali u miru se niste iskazali, pa ne znam zašto bi zaslužili da nam za budućnost budete savjetnik? Za to nemate ni obrazovanje, a ni moralne vrijednosti, što se mene tiče! Jer čovjek se dokazuje cijeli život svojim principima, svojim stavovima, svojim djelima i to je je jedino što ga drži vrijednim poštovanja!”

Inače, Nada Turina-Đurić rođena je 1964. godine u Rijeci. Diplomirala je politologiju na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, te je bila zastupnica u Saboru od 2011. do 2015. godine. Ova članica Središnjeg odbora HNS-a, predsjednica je Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu, te je članica Odbora za pravosuđe, Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku i Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove.

Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr