vukovar_navijaci18-060609

Uvođenje vaučera za gostujuće navijače u Prvoj HNL stvorilo je iznenađujuće čvrsto jedinstvo hrvatskih navijača kakvo se nije moglo vidjeti još od Domovinskog rata kada su navijači zajednički krenuli u borbu za hrvatsku samostalnost. To jedinstvo bilo je odgovor navijača na kukavičje jaje HNS-a kojime su vladari (ili bolje rečeno Vladar) hrvatskog nogometa željeli uništiti hrvatske navijače.

Međutim, nisu ni sumnjali da bi im se taj potez mogao itekako obiti o glavu. Umjesto da ih uništi, HNS je navijače ujedinio kao nitko do sada. Od početka vaučerizacije nije zabilježen niti jedan navijački sukob, a na tribinama se stvorila fenomenalna atmosfera hrvatskog nacionalnog jedinstva. Nekad žestoko sukobljene navijačke skupine, posljednjih su mjeseci zajedno pjevali hrvatske domoljubne pjesme i skandirali domoljubne pokliče poput “Za Dom spremni”.

561375_279589998795027_1830278037_n

No, hrvatsko jedinstvo na tribinama očito je razljutilo vrh HNS-a, pa je tako Izvršni odbor HNS-a danas donio odluku o ukidanju vaučera za gostujuće navijače. “Izvršni odbor je zaključio kako ona nije ostvarila željene rezultate te je njenom primjenom nanesena šteta nogometnoj organizaciji, klubovima, navijačima i nogometu u cjelini. S obzirom na navedeno, nakon opsežne rasprave, IO HNS-a zaključio je kako se navedena odluka stavlja izvan snage”, stoji u priopćenju na službenim stranicama HNS-a.

Ovim potezom HNS dokazuje ne samo da je vaučere uveo zbog pokušaja uništenja navijača, već i da je HNS protivnik jedinstva hrvatskih navijača. HNS-u bolje odgovara situacija kada se navijačke skupine međusobno sukobljavaju, a mediji to s iščekivanjem prate, dok oni i dalje od hrvatskog nogometa stvaraju trgovačko društvo s karakteristikama mafije.

Autor: Frano Čirko
Foto: Facebook