hdz branko grčić

“Potpredsjednik Vlade Branko Grčić, prvak zavaravanja javnosti i glumljenog optimizma, ustvrdio je da će SDP svoju predizbornu kampanju temeljiti na ‘pozitivnim gospodarskim pokazateljima’. A rezultati mandata njegove vlade, ovjenčane titulom šeste najneučinkovitije u svijetu, uistinu su ‘fascinantni’: egzodus više od 100.000 hrvatskih građana, 100 milijardi kuna novog zaduženja, pad BDP od 3.5%, kreditni rejting ‘smeća’, rekordnih 322.000 blokiranih, rekordni deficit državnog proračuna”, istaknuli su u svom priopćenju iz HDZ-a.

“Slični bi se pokazatelji mogli unedogled nabrajati. Primjerice, umjesto 1.2 milijarde eura koliko su najavili iskoristiti iz EU fondova, Hrvatska je ugovorila tek 400 milijuna, čime je iz EU proračuna povukla manje nego što je u njega uplatila i tako financirala razvijene europske zemlje. A Grčić ima obraza tvrditi da su postignuti ‘golemi pomaci’!?”, ustvrdili su dodavši: “I na kraju, Vlada je prije dva tjedna korigirala projekcije rasta BDP-a za ovu i iduću godinu. Za 2015. snizila je prognoze s 0.5% na 0.4%, a u 2016. s 1.2% na 1%. Aktualna vlada nam time jasno poručuje da ni u petoj godini za redom – kada bi kojim slučajem ostala na vlasti – ne planira ostvariti ikakav ozbiljniji rast. Oni su digli ruke od ove zemlje”.

“Na sreću, HDZ ima program za rast BDP-a od 4% godišnje. Jedino takav rast moze izvući zemlju iz krize”, zaključili su.

Ovo HDZ-ovo priopćenje došlo je kao reakciju na najavu potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i fondova EU Branka Grčića koji je najavio kako će SDP svoju predizbornu kampanju temeljiti na pozitivnim gospodarskih pokazateljima, o gospodarskom oporavku, porastu izvoza, rastu zaposlenosti i smanjenju nezaposlenosti, kao rezulatima rada ove Vlade.