IMG_9477-1

Državnom odvjetništvu RH Hrvatska čista stranka prava (HČSP) danas je podnijela kaznenu prijavu protiv Zorana Pusića, Vesne Teršelić i Eugena Jakovčića zbog kaznenog djela lažnog prijavljivanja kaznenog djela. Općinsko državno odvjetništvo Kutina odbacilo je kaznenu prijavu Zorana Pusića i Vesne Teršelić protiv Josipa Miljka i HČSP-a zbog kaznenih djela prijetnje i javnog poticanja na nasilje i mržnju, koju su podnijeli, iako su znali da ta djela nisu počinjena. Za Zorana Pusića, Vesnu Teršelić i Eugena Jakovčića HČSP traži “maksimalnu kaznu od tri godine teške robije, koliko propisuje Zakon za inkriminirano djelo”.

Kaznenu prijavu prenosimo u cjelosti:

Državno odvjetništvo
Republike Hrvatske
Gajeva 30a
10 000 Zagreb

KAZNENA PRIJAVA

Protiv: Zorana Pusića i udruge Građanskog odbora za ljudska prava, Eugena Jakovčića, Vesne Teršelić i udruge Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću

Protiv navedenih osoba i udruga podnosim kaznenu prijavu zbog kaznenog djela lažnog prijavljivanja kaznenog djela po čl. 302. stavak 1., jer su isti protiv mene i političke stranke HČSP, Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini podnijeli kaznenu prijavu iako su znali da nisam počinio kazneno djelo za koje me prijavljuju.

Imenovani su protiv mene podnijeli kaznenu prijavu zbog kaznenih djela prijetnje i javnog poticanja na nasilje i mržnju, iako su znali da je policija PU Sisačko moslavačke već utvrdila da u poruci koju sam poslao ravnateljici JU Jasenovac Nataši Jovičić, nema elemenata kaznenog djela, te da ja nisam poruku dostavio javnosti nego samo gđi. Jovičić. Oni su unatoč tim saznanjima protiv mene i HČSP-a podnijeli kaznenu prijavu. Dokaze o tim njihovim saznanjima prilažem uz prijavu.

O tomu da je moj mail dospio u javnost, izvijestio me novinar HTV-a Tomislav Kalousek SMS porukom s mobitela broj: 099-000-0000, koju mi je poslao 01.12.2013. u popodnevnim satima na moj broj mobitela: 091-000-0000, i potvrdio da je on poruku dobio od Nataše Jovičić.

ODO Kutina je u svomu priopćenju od 19. veljače 2014. izvijestilo na svojoj službenoj stranici da se njihove kaznene prijave protiv mene odbacuju, te su se time stekli uvjeti iz kojih nedvojbeno proizlazi kaznena odgovornost navedenih osoba i udruga.

Stoga smatram da su prijavljeni počinili kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela, te predlažem da nadležno Državno odvjetništvo poduzme zakonom predviđene radnje i protiv osumnjičenih pred nadležnim sudom pokrene kazneni postupak kako bi oni bili proglašeni krivima i kažnjeni s maksimalnom kaznom od tri godine zatvora kako propisuje Zakon, a meni i političkoj stranci HČSP bila nadoknađena materijalna, moralna i politička šteta koju su nam svojim protuzakonitim radnjama prouzročili.

U Zagrebu, 19. veljače 2014. Josip Miljak, predsjednik

 
[poll id=”3″]

Autor: F.Č.
Foto: Hrvatski fokus